Advies

Hoe werkt de recyclagepremie ?

De verdelers beschikken vaak over een mengelmoes van premies die in werkelijkheid heel hard op elkaar lijken en eigenlijk gelijkwaardig zijn.Het is dus eerst en vooral belangrijk om weten datrecyclagepremie, slooppremie, overnamepremie en premie voor afgedankte voertuigen synoniemen zijn.Zelfs de verschillende merken vinden extra benamingen uit:BluEco premie, Bluemotion Attitude premie, … Al die namen betekenen allemaal hetzelfde:de verdeler neemt uw oude wagen over voor 1000, 2000 of zelfs 4000 euro!

| Gepubliceerd op 29 apr. 2014 | Leestijd: 3 min

Ontstaan van de recyclagepremie

Sommige merken zorgen bij aankoop van een nieuwe wagen voor de recyclage van uw afgedankte wagen om het milieu te beschermen, uit commerciële overwegingen en om te voldoen aan de Europese richtlijnen.In ruil voor de overname van uw afgedankte wagen biedt het merk u een korting van € 500 tot wel € 4000, afhankelijk van het merk en model.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe werkt de recyclagepremie?

In de praktijk vertelt u uw verdeler op de dag van aankoop van uw nieuwe wagen dat u uw oude wagen niet meer gebruikt en dat u wilt genieten van de recyclagepremie.Die premie is vast en niet onderhandelbaar, maar ze kan van maand tot maand verschillen zodat het merk de verkoop van bepaalde modellen kan stimuleren.

In België is de toekenning van de recyclagepremie onderworpen aan strikte voorwaarden.Zorg er dus voor dat u aan deze criteria voldoet:

  • De recyclagepremie is voorbehouden aan particulieren.
  • De afgedankte wagen moet gedurende meer dan 6 maanden ingeschreven zijn geweest op naam van dezelfde eigenaar als die van de nieuwe wagen (of diens vader, moeder of partner).
  • De afgedankte wagen moet volledig zijn.
  • De factuur en roze kaart van de nieuwe wagen moeten op dezelfde naam en hetzelfde adres komen als het afgedankte voertuig.
  • De wettelijke boorddocumenten moeten aanwezig zijn.

U kunt dus probleemloos van de recyclagepremie genieten als bijvoorbeeld een spiegel of licht van uw voertuig ontbreekt terwijl u verder aan alle criteria voldoet.Uw voertuig wordt immers toch als 'volledig' beschouwd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon