Automarkt

E-tron Sportback: tweede elektrische Audi voor fabriek in Vorst

Het is officieel: Audi vertrouwt de productie van zijn tweede elektrische model, de e-tron Sportback, toe aan de Belgische fabriek in Vorst. Naast een mooi technologisch uithangbord voor ons land, verzekert deze beslissing ook de tewerkstelling tot 2020.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 23 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

Vanaf 2018 loopt de eerste 100% elektrische SUV van het merk met de vier ringen van de band in Vorst, nabij Brussel. En het volgende jaar krijgt deze Audi e-tron al het gezelschap van de e-tron Sportback die eveneens in ons land zal worden geassembleerd.

De toewijzing van een tweede elektrische model aan de site in Brussel is het gevolg van geslaagde onderhandelingen in verband met meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020. Volgens Dr. Hubert Walt, directielid en verantwoordelijke voor de productie en logistiek, “Zal dit tweede elektrische voertuig toelaten de productiecapaciteit van de site in Brussel te optimaliseren.” Dat is nog eens goed nieuws voor de Belgische autoindustrie en de 3.000 personen die in de Brusselse assemblage-eenheid werken.

Advertentie – lees hieronder verder

De Audi e-tron Sportback, die begin dit jaar werd voorgesteld op het Salon van Shangai, zal 435 pk (500pk in Boost modus) produceren, van 0 tot 100 km/u in ongeveer 4,5 seconden sprinten en een rijbereik van meer dan 500 km bieden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon