Automarkt

Ford vervangt CEO

Mark Fields is niet langer Ford CEO. De voorbije nacht werd hij afgezet door de raad van beheer van het bedrijf. Hij wordt vervangen door Jim Hackett en die is gespecialiseerd in mobiliteit 3.0.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 22 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Fields kwam aan het hoofd van de Ford groep in 2014 nadat hij eerder verschillende filialen (waaronder Mazda) had geleid. Mark Field werd door de aandeelhouders al enkele weken in het vizier genomen omdat de aandelenkoers reeds 36 % was gezakt sinds hij aan de macht was gekomen.

Er wordt hem vooral een gebrek aan toekomstvisie voor het merk verweten. Hij heeft het ook moeilijk om de “core business” te ontwikkelen en het duurt ook te lang voor de autonoom rijdende auto op punt staat. Ook nieuwe mobiliteitsoplossingen laten op zich wachten.

Advertentie – lees hieronder verder

Zijn opvolger, Jim Hackett, is zeer goed thuis in deze materie want hij leidde eerder al de afdeling “Smart Mobility” van het merk. Hackett werd in 2104 aangenomen en wordt gewaardeerd voor zijn visionaire ideeën  die hij vooral in zijn vorige functie had als CEO van Steelcase, een fabrikant van kantoormateriaal.

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon