Boetes

Nieuwe flitsmarathon dinsdag

De federale politie houdt van dinsdag 21 november tot woensdag 22 november een nieuwe flitsmarathon. De flitscamera’s draaien overuren, let dus op.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 20 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

In een persbericht kondigt de federale politie de negentiende flitsmarathon aan vanaf dinsdag 21 november 2023 om 6 uur ‘s ochtends. Gedurende 24 uur (dus tot woensdag 22 november 2023) zullen de ordediensten de snelheidscontroles voor alle weggebruikers in heel België opvoeren.

Het doel van de politie is vooral om automobilisten bewust te maken van de gevaren van te snel rijden, want “veel bestuurders minimaliseren nog altijd de gevaren die gepaard gaan met een te hoge snelheid”, staat in de verklaring van de federale politie.

Advertentie – lees hieronder verder

Altijd een jackpot

De vorige marathon werd gehouden op 5 en 6 oktober 2023. Hierbij bleek 4,23 procent van de bestuurders de snelheidslimiet te overschrijden. Bovendien werden 318 rijbewijzen ingetrokken. Vorig jaar in april was de verhouding vergelijkbaar, met 4,56 procent van de bestuurders in overtreding. In totaal werd toen op 635 locaties gecontroleerd. Automobilisten zijn dus gewaarschuwd.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon