Buzz

Dolle drifter op Grote Markt in Turnhout

In Turnhout zorgde een man voor heel wat opschudding op de Grote Markt door met zijn wagen in de verkeersvrije zone te driften. De bestuurder werd opgepakt en zijn auto is in beslag genomen.

Geschreven door Alain De Jong | 09/09/2021

Je moet echt compleet gek zijn om in een verkeersvrije zone in de stad te gaan driften met je auto tegen hoge snelheid. De 37-jarige man in onderstaande video dacht er blijkbaar anders over en wou het publiek op de terrassen trakteren op een origineel spektakel: met gierende banden bleef hij lange tijd rondjes draaien en slippen op het marktplein van Turnhout.

Deze frats kwam de bestuurder echter duur te staan, want hij werd kort na de feiten al opgepakt door de politie, die meteen ook zijn wagen in beslag nam. Er zwaait nog wat voor deze dolle drifter, want de politie, het parket en de burgemeester tillen erg zwaar aan de feiten. Terecht want op het verkeersvrije marktplein van Turnhout waren veel mensen aanwezig, zodat er in het slechtste geval heel wat slachtoffers hadden kunnen vallen mocht de bestuurder de controle over zijn wild slippende auto verloren hebben.

Driften in veilige omstandigheden

Driften met de auto kan leuk zijn en is voortreffelijk om je car control te verbeteren. Maar dan moet het wel in veilige omstandigheden gebeuren. Dat kan tijdens de Skylimit Drift Days op Circuit Zolder, waar je zowel met je eigen wagen als met een huurauto aan de slag kan.

Meer info:  Skylimit Drift Days 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's