Buzz

‘Driehoeksverhouding’ met Brusselse trams op TikTok

Op TikTok is een video van drie trams die elkaar in Brussel leken te hebben ingesloten viraal gegaan. Het lijkt wel alsof de toestellen een driehoeksverhouding hadden.

Geschreven door Joris Bosseloo | 29/11/2021

Al na twee dagen was het filmpje al ruim 2 miljoen keer bekeken op TikTok en ook op Twitter verspreidt het zich als een lopend vuurtje. De montage van het nummer ‘Into Your Arms‘ (van Witt Lowry feat. Ava Max) onder de beelden van de trams maakt het plaatje compleet.

Waar en wanneer speelde het tafereel zich af?

In de Brusselse gemeente Schaarbeek, meer bepaald op het kruispunt van de Prinses Elisabethlaan met de Lambermontlaan. De MIVB is er vrij zeker van dat de video afgelopen vrijdag werd gemaakt aangezien er toen een onderbreking op de lijnen 2 en 7 werd gemeld.

Wat was er aan de hand?

trams bxl

Volgens de openbare vervoersmaatschappij moesten de drie trams hun rit even staken omdat er een werfvoertuig van dezelfde maatschappij geblokkeerd was. “Dat voertuig stond een eindje verderop stil, sinds een uur of 5 uur ‘s ochtends”, aldus Guy Sablon van de MIVB. “Zo’n situatie heeft gevolgen voor de hele tramlijn. Het was overigens niet het geval dat de trams elkaar hadden ingesloten. Eens het eerste toestel zijn weg kon verderzetten, volgden de twee anderen.”

Eind goed al goed dus, al blijft het een grappig zicht.

When in Brussels take the transports en commun 🥲 pic.twitter.com/oriIYLy5ME

— Oxyde (@Bruxellose) November 27, 2021

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's