Buzz

Dronken man tijdens oudjaar opgepikt door 12-jarig zoontje

Ophef in Duitsland, waar een dronken vader op oudejaarsavond aan zijn amper twaalf jaar oude zoon vroeg om hem met de wagen op te halen. Die laatste deed wat van hem gevraagd werd. (foto ter illustratie)

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/01/2022

De feiten gebeurden in Halle, een centraal gelegen stad in Duitsland in de deelstaat Saxony-Anhalt. Rond 20u zou de vader al stevig beschonken geweest zijn, waarop hij besloot om zijn zoontje te bellen met de vraag om hem te komen oppikken.

De piepjonge knul, die wellicht al rij-ervaring had, twijfelde niet en kroop achter het stuur van de wagen die thuis geparkeerd stond.

Getuige verwittigde de politie

polizei

Onderweg werden er naar verluidt geen brokken gereden. De twaalfjarige kwam veilig en wel op zijn bestemming aan, waarna vaderlief instapte en ze huiswaarts keerden. Op de terugweg was het niet de politie maar een toevallige getuige die de jongen de auto zag besturen. Die persoon verwittigde de bevoegde diensten.

Wat later arriveerde de arm der wet op het adres waarop de auto geregistreerd stond. Daar werden vader en zoon in één stuk aangetroffen. Vanzelfsprekend hangt de eerste een stevige straf boven het hoofd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's