Buzz

Hoe een Belg met zijn elektrische step op een Franse snelweg belandde…

Een week geleden heeft de Franse gendarmerie een Belgische man betrapt die met zijn elektrische step op een Franse autostrade aan het rijden was. Hij was daar blijkbaar niet met opzet beland. Sociale media smult er sindsdien met volle teugen van. (foto : DR via Gendarmerie du Jura)

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 15/01/2022 | Leestijd: 3 min

De dolle rit vond afgelopen 6 januari plaats. Onze landgenoot was zonder dat echt te willen via de péage van Dole-Choisey op de A39 in de Jura terechtgekomen. Franse gendarmen kregen hem in de smiezen en haalden de man van de baan.

“Dit was zijn eerste reis in Frankrijk. Op zijn GPS had hij de bestemming Foucherans ingetikt, maar hij was vergeten om de modi ‘geen snelweg’ en ‘geen péage’ in te schakelen”, aldus de gendarmerie van de Jura op Facebook. Vanzelfsprekend mocht hij de route in kwestie niet afmaken.

Advertentie – lees hieronder verder

Lachen met de Belgen

Het bijzondere incident, dat overigens niet enig in zijn soort is, heeft tal van Fransen op sociale media aangezet om smalend te reageren. “Nog maar eens een Belgisch verhaal”, schreef iemand. “België is ons voor, daar hebben ze blijkbaar al snelwegen voor elektrische steps“. Ook stond deze comment onder het Facebook-bericht:  “De reputatie van de Belgen zal niet veranderen”.

Onder de foto stonden nog enkele ‘richtlijnen’ geschreven…

Er wordt aan herinnerd dat op dit soort wegen, betalend of niet, het volgende verkeer verboden is: voetgangers, voertuigen zonder motor, motorvoertuigen zonder kenteken, golfkarren, fietsers, gemotoriseerde drie- en vierwielers met een vermogen van 15 kilowatt of minder en met een leeggewicht van maximum 550 kilogram, en ten slotte landbouwvoertuigen.

❌ In alle gevallen is het verkeer van elektrische scooters dus formeel verboden op de rijbanen van autosnelwegen en autowegen, met inbegrip van de vluchtstrook‼

☎️ Als u getuige bent van dergelijk gedrag, dan moet u zo spoedig mogelijk contact opnemen met de politie door het nummer 1️⃣7️⃣ te bellen, zodat een patrouille kan worden ingeschakeld.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie