Buzz

Keniaanse simracer krijgt heerlijke verrassing

Een bijzonder handige Keniaan kreeg onlangs de verrassing van zijn leven nadat hij foto’s van zijn zelfgemaakte racesimulator op Facebook had gezwierd.

Geschreven door Joris Bosseloo | 26/01/2021

Joel is sinds vorig jaar volledig in de ban van simracing, maar aangezien de Keniaan niet over voldoende fondsen beschikt om een daarvoor bedoeld stuurwiel, versnellingspook en pedalenset te kopen, bouwde hij gewoon zelf een simulator “op z’n MacGyvers”, met alledaagse spullen dus.

Feedback

Zoals je op de foto’s hieronder kan zien, ging onze Afrikaanse vriend behoorlijk creatief te werk: met veel hout (van onder andere een meetlat), een slang die van een stofzuiger lijkt te komen en ducttape om de boel bijeen te houden. Knap gedaan uiteraard, maar Joel was niet tevreden met zijn eerste prototype en bedacht daarop een zelfgebouwd besturingssysteem met een elektromotor zodat het stuur ook effectief feedback zou geven.

Advertentie

Gulle gever

Nadat hij zijn ontwerp op de Facebook-groep Sim Racing postte, kreeg hij een heleboel reacties en tips. Eén iemand, een zekere Dylan uit Ierland, was zelfs zo begaan met de jonge uitvinder dat hij hem prompt een échte simulator van Logitec bestelde (stuur, versnellingspook en pedalen) die Joel in een winkel in zijn buurt kon ophalen. Sindsdien racet hij met zijn gloednieuwe set, al blijft hij naarstig doorwerken aan zijn zelfgemaakt stuur met ‘direct-drive’. Onze collega’s van Top Gear spraken inmiddels al met de jongeman, die “aan iedereen wil bewijzen dat hij het ding kan doen werken.”

Meer info en foto’s op Top Gear NL

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's