Buzz

Koppel klaagt Mercedes aan: “We durven er niet meer mee rijden”

In 2017 kocht een koppel in de Canadese stad Vancouver een gloednieuwe Mercedes S550. Nog geen jaar na die aankoop begon de stuurinrichting verschillende malen kuren te vertonen, waardoor de wagen volgens de eigenaars onbestuurbaar werd. Het eerste incident gebeurde nadat er amper 6.500 km op de teller stond.

Geschreven door Joris Bosseloo | 12/01/2021

Datong Yang en Guifang Huo betaalden ongeveer 160.000 dollar voor de grote Mercedes. Ze brachten de klasbak naar hun Mercedes-dealer, die claimde geen enkele fout te kunnen vinden. Ze kregen daarop de raad om, als ze er niet meer mee durfden rijden, de wagen dan maar te verkopen. Met die uitleg nam het echtpaar geen genoegen. Omdat ze hun eigen leven, noch dat van een volgende eigenaar in gevaar wilden brengen. Sinds april 2018 werd er naar verluidt geen meter meer mee afgelegd.

Aangezien Mercedes-Benz Canada evenmin een fout wilde toegeven, ook al werden er in de VS al S-klasses teruggeroepen wegens stuurproblemen, dienden Yang en Huo klacht in bij het hoofdkwartier in Duitsland. Van dat moederbedrijf kregen ze uiteindelijk het bericht dat de slee effectief moest worden teruggeroepen en gerepareerd.

Advertentie

Verlies van genot…

Begin 2019 trok het paar naar de rechter om Mercedes-Benz Canada in gebreke te stellen voor “niet-gespecificeerde schade”, waaronder “het verlies van het genot van het voertuig”. Die zaak moet nog voorkomen…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook