Buzz

Privéjet omgebouwd tot… Limousine!

Stel: je zit er ontzettend warmpjes bij en wil jezelf net zoals je even gegoede vrienden en kennissen eigenaar van een privéjet kunnen noemen. Het enige probleem: je hebt een hekel aan vliegen. De oplossing? Deze limojet!

Geschreven door Joris Bosseloo | 05/02/2019

Oorspronkelijk werd dit gevaarte gebouwd voor promotionele doeleinden maar je kan ook gewoon een exemplaar bestellen. Kostprijs? Minstens 5 miljoen dollar, afhankelijk van hoe je je niet-vliegende vliegtuig wil aankleden.

learjet

Advertentie

Snel is het ding in ieder geval niet echt (maximum 160 km/u), ondanks het feit dat er een dikke V8 in woont. Al ligt de verklaring natuurlijk in het hoge gewicht van deze omgebouwde learjet: 5,443 kg om precies te zien.

afterburners

Deze bizarre limousine beschikt voorts over valse “afterburners” opgebouwd uit piepkleine LED’s. Zelfs het gebrul van een opstijgende jet kan worden nagebootst. Er zit namelijk een complete geluidsinstallatie verborgen onder de ‘flaps’.

sound flaps

En het interieur? Dat wordt uiteraard in samenspraak met de klant ingericht. De ‘piloot’ beschikt gelukkig over een conventioneel stuurwiel en pedalen en achter hem of haar is er nog plaats voor 8 passagiers. Voor rijke Mavericks met vliegangst…

interior plane

luxe

jet car

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's