Buzz

Shockerende vorm van verkeersagressie: voetgangers worden meegesleurd

Twee jonge Fransen vonden het leuk om argeloze voetgangers aan hun auto mee te sleuren. Zij zetten hun wandaden op de sociale media en belandden intussen terecht in de cel.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 13 jan. 2022 | Leestijd: 2 min

De video van deze bestuurder en zijn kompaan is hallucinant. In Noisy-le-Sec, een voorstad van Parijs, is te zien hoe de chauffeur een voetganger vastgrijpt en die vervolgens meesleurt terwijl de wagen versnelt. Alles wordt gefilmd door de passagier. Daarop zie je dat de angstige slachtoffers smeken om losgelaten te worden, maar dat brengt beide belhamels alleen maar meer aan het lachen. Uiteindelijk worden de mensen losgelaten en vallen ze hard op de straat.

Er is sprake van verschillende slachtoffers die al een klacht bij de politie hebben ingediend en ook ernstige verwondingen opliepen. Aangezien beide heren de video’s van hun ‘heldendaden’ op de sociale media hebben gepost, waren ze makkelijk te identificeren. Ze werden intussen door de politie aangehouden en kunnen zich bezinnen over hun acties in de cel.

Advertentie – lees hieronder verder

“De daders zien het als een spel”

verkeersagressie Parijs agression Paris

Deze zaak beroerde de voorbije dagen heel Frankrijk waar men met afschuw reageerde. Ook de burgemeester van Noisy-le-Sec, waar de feiten plaatsvonden, sprak over “afschuwelijke, wrede en barbaarse daden, die de daders als een spel beschouwden”. Volgens hem dragen de sociale netwerken bij tot het in scène zetten van dit soort criminele toestanden en moet daar dringend een einde aan komen door de daders streng te straffen.

Screenshots: @Mehdi_Aïfa_AJR via Twitter | YouTube-video (onder) gedeeld door Le Parisien.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie