Buzz

VIDEO: Indrukwekkend mummietransport in Egypte

Geschreven door Joris Bosseloo | 08/04/2021

In Egypte werden er onlangs maar liefst 22 koninklijke mummies, waarvan 18 koningen en 4 koninginnen, overgebracht van het Egyptisch Museum op het Tahrirplein in het centrum van Caïro naar het Nationaal Museum van de Egyptische Beschaving in Fostat. De processie legde ongeveer 5 kilometer af, compleet met lichtshow en ceremonies ter ere van de oude farao’s van het land.

Van lijkwagens was geen sprake, wel van heuse praalwagens met speciale schokdempers om een soepele reis te garanderen. De farao’s lagen in speciale kisten gevuld met stikstof om ze te beschermen tegen de natuurelementen en de wegen langs de route werden vrijgemaakt, terwijl het konvooi – omringd door een stoet – werd voortgetrokken door replica’s van oorlogsrijtuigen die op hun beurt door paarden werden getrokken.

En de president zag dat het goed was

Onder de aanwezigen waren allerhande toplui, zoals van UNESCO, maar bijvoorbeeld ook president Abdel Fattah al-Sisi. Als klap op de vuurpijl werd bij aankomst een kanon afgevuurd. De autoriteiten hopen dat dit spektakel de zin om weer op vakantie naar Egypte te trekken, heeft aangewakkerd bij buitenlandse toeristen.

via Reuters, Bloomberg Quicktake: Now (YouTube)

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's