Classic cars

Title

Bentley Dominator, voorloper van de Bentayga en Cullinan

De markt van de luxe-SUV’s wordt andermaal herschikt met de komst van de Rolls-Royce Cullinan. Precies daarom gaan we even terug naar de roots van dit segment met de Bentley Dominator! Zoals de naam fijntjes aangeeft, werd deze Bentley Dominator in 1990 ontwikkeld om … de (...)

Lees verder

Title

De State of Art Classic Porsche Collection

Al van bij het ontstaan van het merk is State of Art onlosmakelijk verbonden met de autosport. Het begon allemaal met oprichter Albert Westerman die op tienjarige leeftijd verliefd werd op de Porsche 1500 S Cabrio. Dat gevoel is nooit meer voorbijgegaan. Op latere leeftijd ging (...)

Lees verder

Title

Onder de hamer: Renault 5 Turbo 2 “dans son jus”

Ondanks de belabberde staat van dit kleine stadswagentje uit de jaren ’80 wordt dit autootje geschat op ongeveer € 30.000. Dat lijkt veel, maar het gaat wel om een bijzonder zeldzame Renault 5 Turbo 2. Exemplaren in perfecte staat worden dezer dagen soms verkocht voor meer dan € 100.000! (...)

Lees verder

Title

Jaguar-Land Rover Classic opent Duitse vestiging

De « Collection »-afdeling van de Britse groep Jaguar-Land Rover Classic opent een eerste vestiging buiten het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe site komt in het Duitse Essen, dat bekend is omwille van de Techno Classica oldtimerbeurs. Op een oppervlakte van 4.500 m2 zal het (...)

Lees verder

Title

Is deze Ferrari 10 miljoen dollar waard?

Deze Ferrari 250 GT Tour de France uit 1957 werd enkele dagen geleden in Monaco te koop aangeboden en hij zou mogelijk voor meer dan 10 miljoen dollar geveild kunnen worden. Van deze bijzonder zeldzame versie werden slechts 72 exemplaren gebouwd. Hij dankt zijn titel aan (...)

Lees verder

Title

Een omniumverzekering voor je oldtimer?

Net als voor een andere wagen kan je ook een omnium verzekering afsluiten voor je oldtimer. Waarom zou je dat doen en waarop moet je letten? Aan wie een nieuwe wagen of een jonge tweedehandswagen koopt wordt vaak aangeraden om (...)

Lees verder

Title

De Cadillac van Koning Leopold III onder de hamer

De Cadillac Eldorado cabriolet uit 1955 die ooit eigendom was van Koning Léopold III zal begin mei in Namen worden geveild. Op dezelfde veiling wordt ook nog een andere Cadillac Eldorado Biarritz cabriolet uit 1985 verkocht. Koning Léopold III was een groot liefhebber en verzamelaar van mooie auto’s. Hij bezat (...)

Lees verder

Title

Zeldzame Mercedes « Boat Tail » te zien in London

Op de Hampton Court Palace Concours d’Elégance die deze zomer in Londen wordt georganiseerd, zal een schitterende Mercedes roadster te zien zijn: de Type S « Boat Tail ». Je hebt het waarschijnlijk al wel geraden… Dit bijzonder exclusieve model dankt zijn naam aan zijn merkwaardige vormgeving achteraan (...)

Lees verder

Title

Originele Mustang Bullitt te zien in Washington

Mocht u de volgende dagen in de buurt van Washington komen, loop dan even langs de esplanade van het Smithonian Museum. U kan er een echte Mustang Bullitt zien, en het gaat om één van de twee bestaande exemplaren die gebruikt werden in de film waarin ook Steve McQueen een hoofdrol speelt (...)

Lees verder

Title

Had VW een Kever pick-up moeten maken?

Ook al waren de Kever en de recente Beetle al jaren aanwezig op de Amerikaanse markt, toch bracht Volkswagen nooit een pick-up versie uit van dit compacte model. Nochtans waren er een paar leuke pogingen. Terwijl de Verenigde Staten nochtans de bakermat van de pick-ups zijn, zette (...)

Lees verder

Title

Deze Porsche 911 Carrera 2.7 RS is "betaalbaar" (+VIDEO)

Van de Porsche 911 Carrera 2.7 RS werden slechts 1.580 exemplaren geproduceerd, zodat de prijs op veilingen tot meer dan 1 miljoen euro kan oplopen. Nu biedt een kleine, Amerikaanse tuner een replica aan voor “slechts” 120.000 dollar. Als er gesproken wordt over gemoderniseerde, klassieke Porsches (...)

Lees verder

Title

Ferrari 212 Inter met Ghia-koetswerk te koop (+VIDEO)

In de Verenigde Staten wordt een Ferrari 212 Inter verkocht voor 1,6 miljoen dollar. Dit exemplaar uit 1952 heeft de originele kleurstelling en het is ook één van de laatst overblijvende exemplaren voor dat de Pininfarina-periode begon bij Ferrari. Deze Ferrari 212 Inter werd in 1952 (...)

Lees verder

Title

BMW 507 van unieke kampioen onder de hamer

Er wordt binnenkort een BMW 507 uit 1957 geveild. Deze BMW heeft niet alleen een schitterend koetswerk, dit exemplaar was bovendien eigendom van John Surtees, de enige piloot die ooit het wereldkampioenschap (...)

Lees verder