Oldtimers

Article image

Rétrofolies in Spa: Waar is de tijd…

Tijdens het weekend van 18 en 19 augustus neemt Spa een duik in het verleden: de hele dag lang zullen er in de binnenstad enkel oldtimers mogen rondrijden.

Article image

Deze oude Ford Mustang conceptcars al gezien?

De eerste generatie Ford Mustang werd in 1964 voorgesteld in New York en bleek meteen een schot in de roos. Op één dag tijd werden maar liefst 22.000 bestelbonnen getekend en minder dan twee jaar later stond de teller zelfs op 1 miljoen stuks.

Article image

Porsche brengt de 911 “993” Turbo weer tot leven

Gisteren stelden we de gloednieuwe 911 “992” aan je voor, vandaag krijg je een teaser van Porsche’s Project Gold te zien: een nieuwe creatie op basis van een oude 911.

Article image

Rolls-Royces van Engelse koningin en Lady Di onder de hamer

Veilinghuis Bonhams gaat een collectie van acht zeldzame en prestigieuze Rolls-Royces veilen op het Goodwood Revival Festival, dat op 8 september plaatsvindt. Sommige wagens werden zelfs gebruikt door de Engelse koningin of Lady Di.

Article image

Porsche 962 die Daytona won te koop

Op zoek naar een klassieke racewagen met een geschiedenis om duimen en vingers van af te likken? Dan is deze Porsche 962 misschien jouw ding, of toch als je er (heel) veel geld voor over hebt…

Article image

Porsche 911 Le Mans Classic Clubsport: neo-klassieker

Als eerbetoon aan de 10de editie van de Le Mans Classic in 2020 zullen er tien exemplaren van de Porsche 911 Le Mans Classic Clubsport worden gebouwd door Peter Auto. Elk exemplaar wordt gebaseerd op een door Paul Stephens Autoart gerestaureerde Porsche 911.       

Article image

Een compleet gerestaureerde Lamborghini Countach te koop

Was je enkele dagen geleden ook helemaal weg van de Alfa Romeo van Enzo Ferrari? Dan hebben we hier nog een mooie Italiaans waarin je kan investeren!

Article image

Alfa Romeo van Enzo Ferrari onder de hamer

Een Alfa Romeo Tipo B uit 1932 zal worden geveild tijdens het Festival of Speed in Goodwood. Met deze wagen boekten Alfa Romeo en de Scuderia Ferrari mooie successen in de vroege jaren ’30.

Article image

Peugeot 205 GTI vermomd als Groep B rallymonster

Dit is een zeer fraaie youngtimer GTI. Met zijn witte lak en zijn Dimma koetswerkkit lijkt deze Peugeot 205 GTI sterk op de bolide van weleer uit het wereldkampioenschap rally en is dus een echte blikvanger. Met 139.000 km op de teller werd hij trouwens voor 12.000$ verkocht op de website « Bring a trailer ».

Article image

Lamborghini restaureert unieke Miura

Lamborghini voltooide zopas de restauratie van een uniek model van de mythische Miura: een SVR-variant die nog extremer is dan de zeldzame en sportieve Miura SV.

Article image

Het verhaal achter de “mascotte” van Rolls-Royce

De Spirit of Ecstasy die prijkt op de grille van alle Rolls-Royces maakt deel uit van de specifieke eigenschappen van dit prestigemerk. Er schuilt ook een mooie geschiedenis achter die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw.

Article image

Iconische Ford GT40 uit de 24 Uren van Le Mans 1966 wordt geveild

Een van de drie Ford GT40’s die in 1966 de 24 Uren van Le Mans domineerden gaat nu onder de hamer. Deze wagen eindigde derde in de race waarin Ford Ferrari versloeg.

Article image

VW Aquila, een Kever zoals je er nog nooit één zag

Het gebeurt niet elke dag dat er een VW Aquila te koop staat! Van dit model, dat tussen de zoekertjes op eBay staat, werden slechts 150 exemplaren in de jaren 80 geproduceerd.

Article image

De 5 duurste Ferrari’s die ooit verkocht werden

Van alle bestaande merken kan Ferrari wellicht op de meeste gepassioneerde liefhebbers rekenen. Dat wordt ook duidelijk op de veilingen waar de Ferrari’s alle records breken. Hier een lijstje van de 5 duurste modellen die ooit verkocht werden.

Article image

Krachtige Fiat 600 met Mazda-wankelmotor

Wie aan rotatieve motoren denkt, zal niet in de eerste plaats aan Fiat denken. Nochtans bestaat die wel in een 600, een bijzonder krachtige versie bovendien die vandaag mogelijk meer dan 35.000 dollar zal opbrengen op een veiling.