Oldtimers

Article image

Waarom deze “Belgische” Ferrari veel meer waard is dan gedacht

Afgelopen vrijdag werd op de Zoute Sale by Bonhams op de Zoute Grand Prix deze Ferrari 250 GT Pininfarina geveild voor bijna 1 miljoen euro. Nochtans werd de waarde ervan geschat op ‘maar’ 600.000 euro. Benieuwd wat er gaande was?

Article image

5 oldtimers die je nú moet kopen

Heb je het wel gehad met nieuwe auto’s die volgepropt zitten met elektronische apparatuur? Ben je van plan om jezelf een stijlvolle oldtimer cadeau te doen? Dan zijn deze 5 modellen zeker het overwegen waard…

Article image

Alfa Giulietta 1959 op Zoute Grand Prix 2018

Ook Alfa Romeo was naar goede traditie aanwezig op de Zoute grand Prix en toonde er naast diverse nieuwe modellen een fraai gerestaureerde Giulietta Spider 750D uit 1959.

Article image

Deze Spaanse auto deed Ferrari-eigenaars zweten

Nog nooit van de Pegaso Z-102 gehoord? Deze Spaanse auto was in 1952 verwikkeld in een strijd om de snelste auto ter wereld met de Ferrari 340 America en zetten we nu even in de kijker…

Article image

Lotus op zoek naar allereerste ‘Mark 1’

Lotus viert dit jaar zijn 70ste verjaardag en is daarvoor op zoek naar de Mark I, de allereerste creatie van stichter Colin Chapman uit 1948.

Article image

De Rolls-Royce van Muhammad Ali te koop in België

Tijdens de Zoute Grand Prix die nog dit jaar plaatsvindt, zal Bonhams enkele exclusieve wagens veilen waaronder een Rolls-Royce Silver Shadow die ooit aan bokslegende Mohammad Ali heeft toebehoord.

Article image

3 revolutionaire auto’s die bijna niemand kent

Als we het hebben over revolutionaire auto’s, wordt vaak gedacht aan de Kever, de Traction Avant of – in recentere termen – de Tesla Model S. Nochtans zit de geschiedenis van de automobiel tjokvol innoverende modellen. Sommigen zijn nog steeds wereldberoemd, anderen al lang vergeten. Zoals deze drie…

Article image

Waarom de eerste Porsche een teleurstelling was…

Anno 2018 staat Porsche al decennia lang bekend als dé te kloppen sportwagenfabrikant. De 911 wordt ondanks zijn atypische motoropstelling aanzien als de referentie binnen zijn segment en iets zegt ons dat dat nog wel even zo zal blijven. Toch is het allemaal begonnen met een wagen die niet bepaald uitblonk in sportiviteit.

Article image

Deze MGB is goed voor het milieu

De firma RBW gaat de roadsterversie van de MGB van weleer in een beperkte oplage produceren. Wat daar bijzonder aan in? Heel wat, want het gaat om 100% elektrische exemplaren die er net hetzelfde uitzien als het origineel.

Article image

De 5 mooiste auto’s van voor de Tweede Wereldoorlog

Het minste dat we kunnen zeggen, is dat het design van auto’s flink onderhevig zijn aan de tijd waarin ze gebouwd worden. Tegenwoordig moeten ontwerpers met veel meer zaken en regelgevingen rekening houden dan vroeger, wat natuurlijk invloed heeft op het eindproduct. Vind je auto’s van vroeger over het algemeen mooier? Dan heb je geluk: dit is onze top 5 van de mooiste modellen van voor de Tweede Wereldoorlog.

Article image

Deze oude Toyota kost meer dan enkele nieuwe Ferrari’s

Van de illustere Toyota 2000GT werden maar 351 exemplaren gebouwd. Wil je er zelf ook een, moet je daar tegenwoordig een fortuin voor neertellen.

Article image

Deze oude 4×4 is nieuwer (en krachtiger) dan je denkt

Wat je hier ziet, lijkt op een versleten Ford Bronco uit 1966. Maar of dat ook de volledige waarheid is… Niet dus!

Article image

5 zaken die je nog niet wist over de Citroën 2PK

De Citroën 2CV of 2PK viert dit jaar zijn 70ste verjaardag. Dit guitige model, dat is uitgegroeid tot een van de beroemdste auto’s van de 20ste eeuw, werd in 1948 voorgesteld op het autosalon van Parijs. Een leuk weetje, en wist je de volgende 5 zaken over de 2PK al?

Article image

Stavelot maakt zich op voor British Car Meeting

Op 8 en 9 september aanstaande vormt de Waalse stad Stavelot het toneel voor de eerste editie van de British Car Meeting, een evenement dat ode brengt aan Engelse wagens, zowel recente als klassieke. Er worden niet minder dan 400 voertuigen verwacht.

Article image

Dit is de duurste Amerikaanse auto ooit geveild

Maak kennis met deze Duesenberg SSJ uit 1935, een autoklassieker die sinds kort in de geschiedenisboeken staat als de duurste Amerikaanse auto die ooit werd geveild.