Crash

Verschrikkelijk busongeval eist 46 levens, waaronder 12 kinderen

Maandagnacht is er op een snelweg op ongeveer 40 km ten zuiden van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, een bus vol passagiers volledig uitgebrand na een zwaar verkeersongeval. Zeker 46 mensen kwamen om het leven, waaronder 12 kinderen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 23 nov. 2021 | Leestijd: 2 min

Het incident gebeurde omstreeks 2 uur ‘s nachts. De bus reed volgens het busbedrijf in colonne met 3 andere bussen.

Onderweg vanuit Turkije en naar Noord-Macedonië, crashte het voertuig tegen een vangrail, waarna het kantelde en vuur vatte.

Advertentie – lees hieronder verder

Van de passagiers zijn er inmiddels 46 overleden, onder wie dus 12 kinderen, terwijl 7 inzittenden met zware brandwonden naar het ziekenhuis werden gebracht. Er was ook een Belg aan boord. Hij raakte gewond, maar over zijn exacte toestand is op dit moment van schrijven nog niets bekend.

De chauffeur, van wie onderzocht wordt of hij al dan niet in slaap was gevallen aangezien er volgens de berichten geen sprake was van remsporen, overleefde het ongeval evenmin. Men is nog volop bezig met de indentificatie van de slachtoffers.

Beruchte plaats

Op de Bulgaarse staatsradio opperde de burgemeester van een nabijgelegen gemeente dat de plaats van het ongeval “berucht” is.

Het was dus niet het eerste (zware) ongeval op de plek in kwestie. De Bulgaarse overheid beweert ontsteld en mee te leven met de slachtoffers en hun familie.

Screenshot + video: GBNews / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie