Dream Cars

Bentley Bentayga : ultieme SUV eindelijk onthuld

Bentley onthult eindelijk de productieversie van haar nieuwe SUV, de Bentayga. De wagen koestert grote ambities en haalt zelfs een topsnelheid van ruim 300 km/u. Puristen zien de komst van een dieselversie evenwel met lede ogen aan!

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 10 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Na een eerste matig gewaardeerde stijlstudie in 2012 (EXP 9 F) en een maandenlange campagne met teasers, toonde Bentley eindelijk de productierijpe versie van haar SUV. Dit is meteen het eerste SUV-model voor de constructeur. Het luxe segment van de SUV-markt kent steeds meer succes en heel wat merken willen een graantje meepikken.

Deze SUV werd uiteraard ontworpen en ontwikkeld in Crewe en getuigt andermaal van verfijnde luxe. Dat merk je aan het leer, het hout en de uitmuntende afwerkingskwaliteit. Diezelfde zin voor detail loopt als een rode draad doorheen de wagen maar een en ander komt minder pretentieus over als de initiële concept uit 2012.

Advertentie – lees hieronder verder

Om het verschil te maken met de concurrentie kan deze Bentayga rekenen op een 6 liter grote W12-motor die een stevige 608 en een koppel van 900 Nm levert. Met dat potentieel spurt hij in 4,1 seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 301 km/u. Dit zijn fenomenale prestaties! Later volgen ook plug-in en dieselversies. Shocking, isn’t it?

Vindt u het nodig dat Bentley ook een  SUV met dieselmotor op de markt komt?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon