Dream Cars

Hoe een luxe- of sportwagen huren?

Kan je je geen Ferrari veroorloven? Geen nood, je kan nog steeds achter het stuur kruipen dankzij de talrijke verhuurders van exclusieve wagens. Hier vind je enkele tips en tricks.

Geschreven door David Leclercq | 17/11/2021

Rijden in een exclusieve auto zoals een limousine of een ultra sportwagen is vandaag de dag zeker niet onmogelijk.  Inderdaad, als je niet over het geld beschikt om er zelf een te kopen, is het nog altijd mogelijk om die ervaring te beleven door er gewoon een te huren. Op de markt zijn er namelijk veel verhuurbedrijven die deze diensten aanbieden.

Of het nu is om op vakantie te gaan (in een cabrio?), voor een bedrijfsevenement, voor een bruiloft in een Lamborghini of aan boord van een prestigieuze limousine met chauffeur, om op een zaterdagmiddag mee te showen op de Louizalaan of gewoon om je autodroom te realiseren: alles is mogelijk, of toch bijna.

Welke auto’s?

Lamborghini Huracan

De luxe-autoverhuur biedt een ruime keuze aan modellen. En dan hebben we het over de écht exclusieve auto’s. Vergeet de Mercedes E-Klasse of andere Lexussen, en denk eerder aan Porsches, Aston Martins, Jaguars, Lamborghini’s en Mercedes, BMW of Audi om er maar een paar te noemen. Natuurlijk zijn er meer dan sportwagens in het leven en kun je hier ook terecht voor een ultra-luxueuze SUV of een prestigieuze berline.

Noteer ook dat er ook heel leuke, kleine en niet te dure sportwagens verkrijgbaar zijn, zoals een Mazda MX-5 of een pittige versie van de Mercedes A-Klasse. Het aanbod is dan ook zeer breed, met eveneens middenklasse berlines, breaks of SUV’s.

Voor wie?

Porsche logo

Over het algemeen zijn luxe-auto’s vaak populair bij buitenlandse klanten die zichzelf een beetje extra plezier gunnen tijdens het reizen. Dit is het geval voor particulieren, maar ook voor managers op zakenreis.

Meestal (maar afhankelijk van het land) vereist het huren van een exclusieve auto een bepaalde leeftijd voor de verzekering. In België is dat vaak 26 jaar en in Frankrijk zelfs 30 jaar bij de meeste verhuurbedrijven. Natuurlijk is deze verhuur ook gericht op rijke mensen die bijvoorbeeld een auto willen proberen vooraleer ze hem kopen.

Noteer ook dat de meest gunstige periodes voor het huren van prestigieuze auto’s de lente en de zomer zijn, omdat dit het seizoen is van de bruiloften, maar ook van het toerisme. Het is daarom aangewezen om ruim van tevoren te reserveren.

Waar vind je een exclusieve auto? 

De verhuurbedrijven zijn vrij talrijk en makkelijk te vinden op internet. Er zijn natuurlijk de grote verhuurbedrijven, zoals Europcar, Sixt, Hertz, enz. Hier vind je echter geen Lamborghini, maar bijvoorbeeld wel een mooie Mercedes cabrio.

Mercedes SLC

Voor de zeer zeldzame parels moet je bij gespecialiseerde verhuurbedrijven zijn, zoals rentluxurycar, sportwagenverhuur.be of luxurydrive.be, waarbij deze laatste zich meer richt op luxueuze berlines met bestuurder.

Noteer ook dat er in Luxemburg veel gespecialiseerde verhuurbedrijven zijn en dat hun aanbod vaak merkelijk breder is (zoals bij prestigecars.lu). Een leuk idee voor een weekend, niet?

Hoeveel kost een auto huren?

De prijs is uiteraard afhankelijk van het gekozen type voertuig. Voor een prikje is al een ritje van een uur naast een chauffeur mogelijk. Maar om bijvoorbeeld een exclusieve auto voor 2 dagen te hebben, zal je toch enkele duizenden euro’s moeten neertellen. Een Aston Martin DB11 huren, kost zo’n 1880 euro.

Aston Martin DB11

Bij een ander verhuurbedrijf vind je een 911 Targa 4S waar je voor 2 dagen rijplezier 1430 euro moet betalen.

Louer Porsche 911 Carrera S

Vergeet ook niet dat het nodig zal zijn om een borg te storten bij de ontvangst van de auto, die na ongeval (groot of klein) in rook zal opgaan. Ten slotte moet je ook weten dat de huurprijs eveneens de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, de franchise en de bijstand 24/7 omvat.

Meestal omvat de huur een dagelijkse kilometerlimiet: voor elke extra kilometer die bovenop het pakket wordt afgelegd, moet de gebruiker extra kosten betalen. Goed om weten en daarom is het belangrijk de huurovereenkomst goed na te lezen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook