Elektrisch

Tesla breidt daltarief uit

Tesla hanteert voor zijn Superchargers een dubbel tarief waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de piek- en daluren. Het automerk van Elon Musk breidt de periode met goedkopere daluren nu verder uit, wat zeker meegenomen in deze tijden van dure energie.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 16/11/2022 | Leestijd: 2 min

Eigenlijk komt erop neer dat de periode met het duurdere piektarief een beetje korter wordt bij de Tesla Superchargers. Tot voor kort liep die van 16 tot 22 uur. Nu eindigt ze al op 20 uur. Dat is volgens Tesla te danken aan de recent licht gedaalde prijzen op de energiemarkten.

Het doel van de gedifferentieerde tarieven is de gebruikers ertoe aan te zetten niet te komen ‘tanken’ tijdens de drukste perioden waarin traditioneel veel stroom wordt verbruikt als de gezinnen net thuiskomen en aan het koken, wassen en plassen slaan en de verwarming hoger wordt gezet in de winter. Een iets duurder laadtarief aan de Tesla Superchargers moet de EV-eigenaars aanmoedigen om hun batterij op een ander moment van de dag te komen vullen. En die periode wordt nu dus verder uitgebreid van 20 uur ’s avonds tot 16 uur de volgende dag.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla

Of thuis laden met groene stroom

Noteer dat je in de daluren uiteraard iets minder betaalt voor de stroom om je EV op te laden. Het daltarief bij Tesla in België bedraagt momenteel gemiddeld 0,62€/kWh tussen 20 en 16 uur. Tegenover 0,70€/kWh in de piekperiode die loopt tussen 16 en 20 uur. De exacte tarieven bij de Tesla Superchargers kan je steeds terugvinden in het infotainmentsysteem van de modellen of op de app van het merk.

Uiteraard is het in de meeste gevallen nog steeds het voordeligst de accu van je elektrische wagen thuis op te laden als je zonnepanelen hebt, liefst in combinatie met een thuisbatterij, zodat je je zelfopgewekte groene stroom later kan gebruiken om echt ecologisch te rijden.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie