Fun

Jeep Wrangler met extra ruimte en… op stoom! (+VIDEO)

Deze geweldige Jeep Wrangler is op zijn zachtst spectaculair te noemen omwille van de buitengewone proporties en de zes wielen. Het meest opmerkelijke is evenwel zijn aandrijving want die is vergelijkbaar met een oude stoomlocomotief.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 2 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Onder de motorkap van deze Jeep Wranger zit een kleine V4-motor uit de jaren zestig. Die levert ongeveer 130 pk maar hij biedt ook een ronduit gigantisch koppel van 3.389 Nm! Dat is ongeveer het zesvoudige van een hedendaagse dieselmotor met een vergelijkbaar vermogen.

De manuele zesversnellingsbak werd grondig aangepast om het waanzinnige motorkoppel te kunnen verteren. Daarom werd enkel een korte en een lange overbrenging weerhouden. Achteraan deze creatie zit een watertank van 200 liter en een 60 liter grote tank voor kerosine.

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur blijft niet onaangeroerd met tal van modificaties en de komst van een stoommeter zoals die te zien was in een stoomlocomotief van de 19de eeuw. Het spreekt voor zich dat er heel wat werkuren in deze Wrangler zijn gekropen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon