Fun

Tesla omgebouwd tot cabrioversie !

Met de haren in de wind rijden, is een erg aangename discipline. Als je dat ook nog eens kan doen met een wagen die geen CO2 uitstoot, wordt de ervaring des te fijner. Dat was de drijfveer van NCE (Newport Convertible Engineering) om een Tesla S te onthoofden. De Amerikaanse koetswerkbouwer maakt al cabrio’s van bestaande modellen sinds de jaren ’30.

| Gepubliceerd op 1 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

De hier getoonde versie werd gefotografeerd in de straten van San Francisco. Het heeft niet lang geduurd voor hij de ronde deed op het internet. De eerste reacties op deze conceptwagen zijn bijzonder positief. Vooral omdat het op technisch vlak een uitdaging is om de cabriolet te bouwen. Deze Tesla is immers een bijzonder lange cabrio die een enorme soepele kap heeft gekregen. De belangrijkste horde was de rigiditeit van het platform handhaven. Om die reden was Newport Convertible Engineering verplicht om het onderstel een beetje te verkorten.

Op dit ogenblik heeft Tesla nog niet gereageerd op dit project van NCE. Mocht er ooit toch een huiseigen Tesla cabrio komen, is de kans klein dat het op basis van de S zal zijn. Elon Musk, grote baas bij Tesla, zal dat eerder doen op basis van het compactere berlinemodel (Model 3) dat op stapel staat. Op basis daarvan kan je makkelijker een coupé of een cabriolet bouwen. In afwachting van een definitieve beslissing zal Elon Musk naar de echo’s luisteren binnen de Tesla-community. Een officiële reactie zal niet lang op zich laten wachten …

Advertentie – lees hieronder verder

Gelooft u in een cabrioversie op basis van de Tesla Model S ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon