Een tweedehandswagen kopen

Wat staat er op een Car-Pass en hoe vermijd je een slechte aankoop?

Iedereen die een wagen aan een particulier verkoopt, is verplicht om de Car-Pass van het voertuig in kwestie te overhandigen. Benieuwd van wat daar buiten de voertuiggegevens nog op staat? Een overzicht!

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 11 mei 2021 | Leestijd: 2 min

1. Kilometerhistoriek

Om na te gaan of de kilometerstand op een logische manier is gestegen en of er niet mee geknoeid werd. Door de QR-code te scannen, kan je nagaan of het een authentiek document is.

2. Euronorm

Hoe hoger de euronorm (bijv. Euro 5 in plaats van Euro 3), hoe ecologischer het voertuig. Belangrijk: de euronorm is bepalend voor de toegang tot LEZ’s.

Advertentie – lees hieronder verder

3. CO2-uitstoot

Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe meer het voertuig verbruikt, hoe slechter voor het klimaat en hoe duurder de autobelastingen.

4. Melding keuring na ongeval

Als een auto in een zwaar verkeersongeval betrokken is geraakt, moet hij een strenge keuring ondergaan. Weet dat sommige voertuigen na een slechte herstelling zonder keuring te koop worden aangeboden. Dankzij de Car-Pass kan je nagaan of zo’n controle nog moet gebeuren.

5. Niet-uitgevoerde terugroepacties

Constructeurs lanceren terugroepacties als er zich met het model mogelijk een probleem met betrekking op bijvoorbeeld de veiligheid kan stellen. Je koopt maar beter geen wagen waarop nog terugroepacties moeten gebeuren.

Ook goed om te weten…

Ons uitgebreide artikel over zaken die je zeker moet controleren als je een tweedehandswagen koopt, vind je hier, en we hebben ook drie aandachtspunten opgelijst voor de aankoop van een tweedehandse elektrische auto.

Tip: Je volgende wagen op het internet gevonden? Klik dan zeker op het “Check Car-Pass” logo in de advertentie (een verplichting voor professionele verkopers).

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie