Als je een sterretje in je voorruit hebt, laat je dat maar beter herstellen. Niet enkel is dit bijzonder vervelend, zeker als het zich bevindt in je gezichtsveld. Bovendien kan een sterretje een barst worden. Maar wie draagt de kosten?
Aankloppen bij je verzekering?
Je gewone BA-aansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade niet. Die verzekert namelijk alleen jouw aansprakelijkheid tegenover anderen. Sloot je een omniumverzekering af voor je wagen, dan kan je wel terecht bij je verzekeraar. Ook als je een beperkte omniumverzekering afsloot (waarin glasbreuk verzekerd is), kan je vragen dat je verzekeraar de kosten op zich neemt.
Een andere chauffeur?
Zelfs al kan je de wagen voor je (die het steentje deed opvliegen) laten stoppen, je zal de chauffeur (of diens verzekering) allicht niet aansprakelijk kunnen stellen voor de schade die je leed. Los van het feit dat je moeilijk zal kunnen bewijzen dat die bestuurder het steentje deed opvliegen, is het ook niet zijn of haar fout dat dit gebeurde.
Advertentie – lees hieronder verder
De wegbeheerder?
In uitzonderlijke gevallen zou je de wegbeheerder aansprakelijk kunnen trachten te stellen. Dit kan je bijvoorbeeld proberen als er wegwerkzaamheden zijn geweest en er massaal steentjes achterbleven op het wegdek. Probeer dan wel bewijzen te verzamelen dat het sterretje ontstond toen je over het wegdek in kwestie reed.
Je merkt het dus: als je geen (beperkte) omniumverzekering afsloot, zal je veelal zelf opdraaien voor de kosten van een sterretje in je voorruit.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be