560 pk voor de nieuwe Audi A6

Op de Mondial de l’Automobile toonde Audi niet alleen de TT Roadster en de TT Sportback concept. Het merk met de vier ringen had er nog nieuws in petto want ook hun grote Audi A6 ondergaat een restyling. Voor de constructeur is dit een belangrijk moment want na de A4 is deze A6 het best verkopende model op de Europese markt. Audi geeft zelf toe dat de veranderingen eerder van technische boven esthetische aard zijn.

560 pk voor de nieuwe Audi A6

De vernieuwde A6 heeft recht op een nieuwe bumper en een aangepast radiatorrooster, de achterlichten werden hertekend, de uitlaatsierstukken zijn groter en Audi pakt uit met een nieuw gamma velgen. Binnenin komt er een vernieuwd MMI infotainment systeem waarmee je ook snelle 4G internettoegang krijgt. Zelfs de passagiers hebben voortaan de mogelijkheid om apps te downloaden en online te werken.

Ook qua veiligheid zet de A6 een stap voorwaarts. Er komen extra rijhulpmiddelen met onder andere een rijstrookassistent, obstakeldetectie in de dode hoek en ook een headup display.

Ook de motoren van de A6 hebben enkele modificaties ondergaan. De basisversie wordt de 1.8 TFSI die 190 pk levert en een normverbruik haalt van 5,7 l/100 km. Er is ook de 3 liter grote V6 TFSI die 333 pk sterk is. Het gamma zelfontbranders is breder, de instapdiesel levert 150 pk en de meest krachtige variante is goed voor 326 pk. De Audi A6 Allroad blijft op post en wordt enkel met V6-motoren verkocht. De meest sportieve S6 heeft een V8 biturbo in het vooronder van 450 pk. De topper is de RS6 die nog beter doet met 560 pk en 700 Nm.

Vindt u dat de A6-familie met deze facelift voldoende evolueert ?