Nieuwe modellen

Lamborghini Urus: de ultieme SUV (+VIDEO)

Vijf jaar na het eerste studiemodel onthult Lamborghini eindelijk alle details van zijn nieuwe SUV. De Urus is 5,11 meter lang en haalt een top van 305 km/u.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 5 dec. 2017 | Leestijd: 2 min

De Lamborghini Urus maakt gebruik van het platform van de Volkswagen Groep, maar doet wel beter dan de top van 301 km/u van zijn neef Bentley Bentayga. Onder zijn motorkap huist geen V10 of V12, maar wel een V8 4,0l Biturbo van Audi-origine die zo maar eventjes 650 pk en 850 Nm koppel ontwikkelt.

Gekoppeld aan een integrale transmissie en een 8-trapsautomaat laat dit blok de 2,2 ton wegende Urus toe de 0 tot 100 km/u in slechts 3,6 seconden af te haspelen. Om deze imposante stier weer tot stilstand te brengen voorzag Lamborghini de grootste koolstof-ceramische remmen van de huidige autoproductie.

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur van de Urus pakt uit met het dubbele scherm dat al in de Audi A8 te zien was en heeft een ruime koffer met een inhoud van 616 liter. Verder zijn er maar liefst zes rijprogramma’s voorzien. De Lamborghini Urus is beschikbaar vanaf de zomer van 2018 voor ongeveer 205.000€.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon