Nieuwe modellen

Nieuwe Audi Q5: succes verzekerd!

Op de Mondial de l’Automobile heeft Audi het doek gelicht van de tweede generatie Q5. Om het verschil te maken in dit bijzonder concurrentiële segment kan de SUV van het merk met de vier ringen rekenen op zijn design, bijzonder veel binnenruimte en flink wat technologisch vernuft.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 30 sep. 2016 | Leestijd: 2 min

Deze Q5 lijkt fel op zijn voorganger en is meteen als Audi herkenbaar. Hij zal dan ook in de smaak vallen bij de liefhebbers van het genre. Vooral omdat hij de vormtaal overneemt die we eerder zagen op de snuit van de jongste A5. Dit geeft hem meteen een eigen identiteit.

Het interieur is – zoals gebruikelijk – erg kwalitatief afgewerkt en biedt plaats aan vijf volwassenen en 500 liter bagage. Op vlak van uitrusting is nagenoeg alles mogelijk. We zien een digital dashboard  en ook op vlak van veiligheid is de standaarduitrusting riant. Spoorassistent, noodremhulp en sensoren die het dwarsverkeer in de gaten houden achter de wagen worden zonder meerprijs gemonteerd.

Advertentie – lees hieronder verder

Audi voorziet vijf motorisaties die afhankelijk van de versie aan een manuele zesversnellingsbak of een automaat met 7 of 8 versnellingen worden gelinkt. Er is ook keuze uit twee- of vierwielaandrijving. Het dieselgamma bestaat uit een 3 liter V6 met 256 pk of een 2.0 TDI die 150, 163 of 190 pk levert. De 2.0 TFSI van 252 pk is voorlopig het enige benzinealternatief.

Lees ook:

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon