Nieuwe modellen

Audi Q8 : SUV in zicht!

Geschreven door | 20/05/2014

Het Q-gamma (Q3, Q5 en Q7) van de Duitse constructeur wordt vernieuwd en krijgt er enkele modellen bij de komende jaren. Bekend is dat Audi (in 2018) een onuitgegeven SUV zal voorstellen die gebruikmaakt van de basis van de volgende generatie van de Q7. De Q8 zal het profiel van een vierdeurscoupé hebben dat geïnspireerd is op de BMW X6. Voor de binnenruimte zullen twee configuraties aangeboden worden: 5 of 7 zitplaatsen.

Op het gebied van technologie en prestaties wil Audi de Q8 gelijkstellen aan zijn A8. Als aandrijflijn wil de Duitse constructeur terugvallen op klassieke verbrandingsmotoren (benzine en diesel), een oplaadbare hybride-versie en zelfs een 100% elektrische motor. Deze laatste zou geleend worden van de R8 e-tron. Onder de motorkap van deze uitstootvrije sportieveling ontwikkelt het motorblok in totaal 381 pk en garandeert het een autonomie van 250 km. In het geval van de Q8 e-tron, dankzij batterijen met een capaciteit van 80 kWh, zou deze autonomie logischerwijze hoger moeten liggen.

Met zijn Q8 e-tron, wordt de Audi de rechtsreekse rivaal van de Tesla in de Verenigde Staten. Tegen 2015 – 2016 wil de Amerikaanse constructeur een crossover, Model X genaamd, op de markt brengen, uitgerust met eenzelfde elektrische aandrijflijn. In ieder geval, Audi zou in de tussentijd op onze markt drie nieuwe compacte SUV gelanceerd moeten hebben: de Q1, Q2 en Q4. Om op te volgen… 

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Audi Q8 nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Audi Q8 Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Audi Q8 met opties en standaarduitrusting

A1

Audi

A1

Vanaf € 20.320

A3

Audi

A3

Vanaf € 42.150

A4

Audi

A4

Vanaf € 65.999

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Audi Q8

Onze partners