Nieuwe modellen

Audi toont glimp van Q8

Audi heeft via zijn Facebook- en Twitter-pagina enkele opmerkelijke beelden getoond van de nieuwe SUV coupé: de Q8. De definitieve versie van deze wagen zal in juni worden onthuld.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 25 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

De beelden tonen slechts het silhouet van de wagen, maar wat opvalt zijn de hoekige vormen en duidelijke profiellijnen van de Q8 Sport Concept die vorig jaar op het autosalon van Detroit stond. Vooraan zien we het trapeziumvormig design dat ook op de nieuwste berlines van het merk (A5, A6 en A8) wordt gebruikt. Dit is de vlakste en langste variant die we tot nu toe zagen.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit nieuwe model wordt de “alter-ego SUV” van de A8 berline en zal in die zin ook de vaandeldrager zijn voor Audi. Daarom zal hij enkel met de meest krachtige motorisaties worden uitgerust. We denken daarbij aan V6- en V8-motoren, maar eveneens een plug-in hybride variant.

De Q8 blijft ook trouw aan de conceptversie en heeft niet langer een traditionele centrale console. In de plaats daarvan komt een combinatie van drie aanraakschermen waarop men alle functies van de wagen kan bedienen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon