Nieuwe modellen

BMW X5 eDrive: de propere SUV van München

Hoewel het publiek nog geen kennis gemaakt heeft met de nieuwe SUV van BMW, biedt het merk uit München hen al een nieuwe variant aan: de BMW X5 eDrive.

| Gepubliceerd op 27 aug. 2013 | Leestijd: 2 min

Nieuwe naam: BMW X5 eDrive

Bij BMW kennen we de benaming xDrive al, die synoniem staat voor vierwielaandrijving. Vandaag onthult het merk een nieuwigheid, een concept met de naam BMW X5 eDrive.

De wagen, die gebaseerd is op de nieuwe BMW X5, is uitgerust met een hybride herlaadbare motor die tot 120 km/uur kan bereiken en die 30 km kan afleggen op de elektrische energie in de lithium-ion batterij. BMW kondigt een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100 km aan.

Advertentie – lees hieronder verder

De korte samenvatting

Deze keer is er sprake van een viercilinder met dubbele drukvoeding. BMW heeft nog niet verder uitgeweid over de eigenschappen. De elektrische motor daarentegen ontwikkelt 95 pk en werd intern ontworpen door BMW. De BMW X5 eDrive belooft om op zeven seconden van 0 tot 100 km/uur te gaan.

Onder normale omstandigheden zal de BMW overschakelen op de hybride werking. Er worden ook twee andere standen voorgesteld: de traditionele 'full' elektrische stand en een alternatieve stand met enkel de thermische motor om de batterijenergie te sparen.

Volgens BMW zal de batterij maar een klein stukje van de koffer innemen. De BMW X5 eDrive kan opgeladen worden via een stopcontact, een specifieke wall box of een publieke oplaadplaats.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon