Nieuwe modellen

De Freelander is dood, leve de Discovery Sport !

Land Rover heeft de opvolger van de Freelander voorgesteld. De Discovery Sport is een gezins-SUV met premium ambities. Hij steekt dus niet onder stoelen of banken dat hij het cliënteel van de Audi Q5, de BMW X3 en de Mercedes GLK viseert. In tegenstelling tot die rivalen, is deze Discovery Sport leverbaar met zeven zitplaatsen via de optionele derde bank.

| Gepubliceerd op 9 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Land Rover zal deze SUV, die 4,59 meter lang is, zowel met twee- als met vierwielaandrijving leveren. De Discovery Sport moet zeker niet onderdoen voor de andere modellen uit het gamma want Land Rover biedt onder meer een negentrapsautomaat, een gestuurde demping, een doorwaadsensor en een head-up display. Qua veiligheid voorziet de Britse constructeur een adaptieve cruise control met autonome remfunctie. In geval van een frontale aanrijding met een voetganger zal een airbag langs de buitenkant van de wagen het impact verzachten.

Qua aandrijving kiest Land Rover voor beproefde viercilindermotoren. De dieselversie is de 2.2 liter die als TD4 goed is voor 150 pk en als SD4 ruim 190 pk levert. Op benzine is er slechts één motorisatie beschikbaar, de Si4 en die is 240 pk sterk. Later volgt nog een tweeliter dieselmotor, de ED4 uit de “Ingenium”-familie. De belangrijkste troef van deze zelfontbrander is de CO2-emissie die beperkt blijft tot een bescheiden 119 g/km. De Discovery Sport komt pas in de lente op de markt.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u het design van de Discovery Sport aantrekkelijk ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon