Nieuwe modellen

De nieuwe Audi A8 vertrekt

Het merk met de ringen heeft de Audi A8 in een nieuw jasje gestoken. De wagen heeft midden in zijn carrière een overvloed van vernieuwingen gekregen.

| Gepubliceerd op 23 aug. 2013 | Leestijd: 2 min

De Audi A8, een technologisch pareltje

Dankzij de eigenschappen van het aluminium, dat in deze nieuwe Audi A8 overvloedig aanwezig is, weegt hij nog geen 1830 kilo. Voor het comfort zijn de zetels vooraan uitgerust met ventilatie en massagefuncties, terwijl de Audi A8 achteraan elektrisch verstelbare zetels en een comfortzetel met elektrisch bediende voetsteun kan krijgen.

Het lijstje met actieve veiligheidsfuncties wordt uitgebreid met parkeerhulp, head-up display, Audi lane assist en de nachtzichtassistent voor de herkenning van voetgangers maar ook grote dieren. De koplampen krijgen 25 ledlichtjes die apart kunnen branden om de lichtstraal aan te passen aan de rijomstandigheden. Ze werken samen met het navigatiesysteem om zo te zorgen voor een maximale zichtbaarheid wanneer in het donker wordt gereden.

Advertentie – lees hieronder verder

Ruime keuze aan motoren

Bij de benzinemotoren haalt deze vierdeurs zijn kracht uit de V6 3.0 TFSI met 310 pk of uit de V8 4.0 die het tot 435 pk schopt. De motor W12 6.3 met 500 pk is voorbehouden voor de lange versie.

Bij de dieselmotoren is het natuurlijk de 3.0 TDI die het Belgische publiek zal aanspreken. Hij levert 258 pk, verbruikt slechts 5,9 l/100 km en stoot amper 155 gram CO2 per kilometer uit. Hij krijgt in het gamma het gezelschap van de V8 4.2 met 385 pk. De hybride A8 met 245 pk blijft in de catalogus staan. Net als elke andere Audi A8 vertrouwt ook de sportieve S8 met 520 pk op de Qauttro aandrijving en een achttraps automatische versnellingsbak.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon