De nieuwe herfstcollectie…

Het zomert nog volop en voor veel constructeurs biedt deze traditioneel nieuwsluwe periode een opportuniteit om nieuws over de lancering van nieuwe modellen te lekken. Een “rustige” zomerperiode betekent niet dat 2014 niets meer in petto heeft. Er volgt immers nog een rist nieuwigheden.

De nieuwe herfstcollectie…

Sommige modellen werden al aangekondigd en zullen begin oktober hun opwachting maken op de Mondial de l’Automobile. Dat is onder meer het geval voor de VW Passat die er herkenbaar uitziet en vooral op technologisch vlak innoveert. Ook de nieuwe Opel Corsa wil extra zieltjes winnen en de toekomstige Mazda 2 past helemaal in de “zoom-zoom”-filosofie van het merk. In de herfst zal de Ford Mondeo eindelijk op het Oude Continent worden gelanceerd en Jaguar keert met de XE terug naar het segment van de compacte gezinsberline. De Smart Fortwo en de Forfour werden zopas onthuld.

Het jaareinde brengt ook nog verrassingen, vooral in het segment van de compacte roadsters waar twee toppers hun opwachting maken. Alfa Romeo rijdt de 4C Spider voor die nauwelijks verschilt van de eerder getoonde concept. We mogen begin september ook de vierde generatie van de Mazda MX-5 verwachten. Toyota lanceert de open variante van haar GT86 en op SUV-vlak laat Land Rover van zich horen met de Discovery 4, Volvo komt met de XC90. Verder volgt de Skoda Fabia, de Mercedes AMG GT, de Mini Clubman en de Fiat 500 X.

Op welk model wacht u met ongeduld ?