Nieuwe modellen

Geely GC9 : Chinese berline met Zweeds dna !

In november zal men op het salon van Guangzhou in China de jongste Chinese autonieuwigheden tonen. Een van de belangrijke gasten wordt er de Geely GC9. Geely is geen onbekende want ze zijn ook eigenaar van Volvo. De Chinese constructeur heeft op die manier flink wat ervaring met de ontwikkeling van premium producten. De GC9 belooft een topberline worden dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

| Gepubliceerd op 12 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

De wagen werd getekend door Peter Horbury en hij is niemand minder dan de voormalige designdirecteur en vice president van Volvo. Het zal u dus niet verbazen dat je enkele karaktertrekjes van de Volvo S40 ziet zoals de kofferklep, de schouders achteraan en de vorm van het dak. Verder maakt deze GC9 gebruik van ledverlichting voor en achter. Het radiatorrooster herinnert dan weer aan de Emgrand, een ander luxemerk dat Geely in portefeuille heeft.

Op de eerste beelden die werden vrijgegeven zien we een bijzonder ruim en functioneel interieur. Er komt een uit de kluiten gewassen multifunctioneel aanraakscherm waarop je tal van comfortfuncties kan bedienen. Verder krijgt de wagen klimaatregeling met verschillende zones, een snelheidsregelaar, startknop en een elektrische handrem.

Advertentie – lees hieronder verder

We weten nog niet welke motoren worden voorzien. Op de foto’s zien we evenwel een V6-embleempje achter op de wagen. Dus je kan er gif op innemen dat er een zescilinder komt.

Bent u onder de indruk van deze Chinese berline ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon