Het Autosalon van Brussel: een wereldpremière bij Renault

De Mégane Coupé-Cabriolet zal op de Belgische markt in primeur gaan. Renault kiest niet alleen voor het Autosalon van Brussel voor de wereldpremière, maar brengt de wagen ook eerst op de Belgische markt uit.

Het Autosalon van Brussel: een wereldpremière bij Renault

Een Coupé-Cabrio die evolueert

Een wereldpremière verdient natuurlijk wat meer aandacht, zeker als een Franse fabrikant voor het Autosalon van Brussel kiest om zijn nieuwe wagen te onthullen. Daarnaast moeten we wel vaststellen dat deze Mégane Coupé-Cabriolet vooral een facelift gekregen heeft.

Op visueel vlak zijn de verschillen groot, vooral aan de voorkant. De Mégane Coupé-Cabriolet neemt de nieuwe visuele identiteit van Renault over en gaat dus voor een verfijnder en dynamischer uiterlijk. De Mégane Coupé-Cabriolet zal bij ons verkrijgbaar zijn vanaf januari terwijl de andere landen moeten wachten tot in maart. De wagen beschikt ook over het multimediasysteem R-Link met een touchscreen van zeven inch. De Coupé-Cabriolet blijft trouw aan het harde inklapbare dak en behoudt ook het grote panoramische dak.

Maar er is meer

Het volledige nieuwe gamma van Mégane zal voorgesteld worden op de stand van Renault in Brussel, dus ook de sportieve en performante RS-versie. De catalogus wordt ook aangevuld met een nieuwe BOSE-afwerking.

Op het vlak van conceptcars zal het merk met de ruit in de Heizelpaleizen het project Initiale Paris voorstellen. Het gaat hier om een speciaal voertuig, zowel een familiewagen als een SUV, die een voorkeur heeft voor luxe. Die wagen zal de bezoekers tonen wat ze kunnen verwachten van de opvolger van de Espace.