Nieuwe modellen

Live vanuit Brussel: de soberste auto van het Autosalon

Op de stand van Volkswagen vinden we de soberste wagen van het Autosalon. De XL1 wordt in de Heizelpaleizen voorgesteld met een verbruik van 1,0 l/100 km en een futuristisch en atypisch ontwerp.

| Gepubliceerd op 23 jan. 2014 | Leestijd: 2 min

Tot uw dienst, mijnheer Piëch!

Het ontstaan van deze wagen is een gevolg van de ambitie van Ferdinand Piëch, een hoge pief van de directie van de Volkswagengroep. Een van de fantasieën van de Duitser was het creëren van een wagen die maar 1,0 l/100 km zou verbruiken.

Als we de XL1 in Brussel ontdekken, kunnen we niet anders dan vaststellen dat Volkswagen geen vergissing gemaakt heeft, toch niet wat het uiterlijk van de wagen betreft. De wagen is een echt voorbeeld van de auto-industrie van de toekomst en heeft dan ook een futuristisch ontwerp.

Advertentie – lees hieronder verder

Op de markt gebracht

Misschien hebt u hem al gezien in een van de straten in Brussel. Want ja, de XL1 rijdt rond! Het gaat om een herlaadbare hybride die een elektrische motor met 27 pk combineert met een tweecilinder dieselmotor met 48 pk. Dankzij de ultralichte materialen weegt de wagen ook maar 795 kg. Zijn batterijpack zorgt ervoor dat de wagen tot 50 km/uur zuiver op elektrische energie kan rijden.

De wagen stoot maar 20 g CO2 uit. Het verbruik van 1,0 l/100 km is in feite een marketingstunt. Volgens de verbruiksnormen verbruikt de XL1 niet eens meer dan 0,9 l/100 km. De andere marketingstunt vind je onderaan de bestelbon: 111.111 euro!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon