Nieuwe modellen

Mustang, de comeback van een legende !

Enkele maanden geleden maakte Ford bekend dat de zesde generatie Mustang ook bij ons wordt gecommercialiseerd. Hij moet in de loop van 2015 bij de dealer staan. Ford heeft zopas de productie opgestart in de Flat Rock-site van Michigan waar ook de Mondeo van de band rolt.

| Gepubliceerd op 3 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Dat is een belangrijk moment voor de Amerikaanse constructeur. De Mustang bestaat immers 50 jaar en er werden reeds 9 miljoen exemplaren van gebouwd. De nieuweling zal in 120 landen (waarvan 25 nieuwe markten) worden verkocht. Zoveel landen is een première voor het model dat haar klanten laat proeven van de fameuze American Way of Life !  

Door voor het eerst zowel een links- als een rechts gestuurde variant aan te bieden, zorgt Ford voor een bijkomende verrassing. Verder krijgt de wagen een onafhankelijke wielophanging en komen er motoren die ook op onze markt zijn afgestemd. Bij de lancering is er keuze uit drie verschillende benzinemotoren. In Europa worden enkel de 2.3 liter grote viercilinder EcoBoost motor (310 pk en 320 Nm) en de 5 liter V8 motor (435 pk) weerhouden. De 3.7 liter grote V6 motor (300 pk) komt in principe niet. Anderzijds zou er tegen 2016 wel een adembenemende Shelby GT350 volgen.

Advertentie – lees hieronder verder

Ford toont 8 bijzondere Mustangs op de SEMA show ! (02-11-15)

Als het model goed loopt, belooft de constructeur nog meer versies en gaat de productiecapaciteit omhoog. Men hoopt om jaarlijks 220.000 à 300.000 stuks te verkopen. Dat lijkt niet eens overdreven, vooral als je weet dat de basisversie in de States al voor 24.425 Dollar de uwe is.

Zou u een Mustang kopen die voor het eerst officieel bij ons wordt geïmporteerd ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon