Nieuwe Audi TT komt eraan !

Deze nieuwe Audi was voor het eerst te zien op het salon van Genève in maart en deze derde generatie zal vanaf begin oktober bij de dealer staan. In afwachting van de cabrioversie zal de coupé worden gebouwd in de site van Gyor (Hongarije) waar ook de A3 berline en cabrio wordt gebouwd. Om dit extra model te kunnen produceren, komt er een derde productieploeg vanaf midden augustus. Op die manier kan men in deze fabriek jaarlijks 160.000 wagens produceren.

Nieuwe Audi TT komt eraan !

De nieuwe versie heeft optisch nog heel wat gemeen met de vorige generatie. Onderhuids is het echter allemaal nieuw, te beginnen bij het MQB-platform dat binnen de VW-Groep voor alle compacte modellen wordt gebruikt. Ook op vlak van multimedia heeft de Audi recht op het beste dat de Volkswagen-Groep in huis heeft. Zo komt er een 12,3 inch groot TFT-scherm, MMI, 4G-connectiviteit, enz. 

Vanaf de lancering zullen er drie motorisaties beschikbaar zijn. Op benzine is er de 2.0 TFSI turbomotor die 230 of 310 pk zal leveren. De krachtigste versie wordt voor de TTS gereserveerd. Wie liever wil dieselen, wordt bediend met de 2.0 TDI-motor die 184 pk zal leveren. Precies die zelfontbrander zal op onze markt wellicht het best verkopende model worden omwille van het lage verbruik, het wordt voorlopig ook de meest betaalbare variant met een prijskaartje van ongeveer 40.000 euro.  Later volgt er ook nog een bescheidener instapversie met een 1.8 liter grote turbomotor. Die wordt pas volgend jaar verwacht en zal 180 pk sterk zijn.

Zou u zich laten verleiden door deze nieuwe TT ?