Nieuwe modellen

Opel Corsa: Geen geheimen meer…

In de loop van mei berichtten we al over een de toekomstige Opel Corsa. Destijds waren we nog niet zeker over alle details maar vandaag kan Opel in haar officiële persbericht nagenoeg alles bevestigen.

| Gepubliceerd op 10 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Opel bouwt andermaal met een drie- en een vijfdeursversie zoals we op de persfoto’s kunnen zien. Het valt meteen op dat de snuit erg verwant is met Opels kleine stadsmus, de Adam. Vooral het laag gepositioneerde radiatorrooster en de lang gerekte komlampen maken het verschil. In profiel en achteraan heeft de Corsa veel gemeen met de grotere Astra.  Binnenin zien we vooral een horizontale lay-out, een modern tellercluster en een 7 inch groot aanraakscherm waarop je het Intellink infotainment systeem kan aansturen.

Opel geeft ook aan dat de Corsa een totaal nieuw onderstel krijgt, niets is gemeenschappelijk met de huidige versie. Het zwaartepunt ligt ook 5 mm lager. Door deze nieuwe setup zou het koetswerk minder overhellen en is de demping in staat om veel meer oneffenheden te filteren.

Advertentie – lees hieronder verder

Opel voorziet bovendien een ruim gamma motoren. Op benzine is er de nieuwe 1.0 driecilinder ECOTEC, voorzien van rechtstreekse inspuiting en turbotechnologie. Hij levert 90 of 115 pk. Naast die motor is er een atmosferische 1.2, 1.4 en een turbo afgeleide (100 pk en 200 Nm) van die laatste. Dieselrijders worden bediend met de 1.3 CDTi die 75 of 95 pk levert. Alle motorisaties komen met een zesversnellingsbak of een optionele zestrapsautomaat.

Is deze nieuwe Corsa volgens u opgewassen tegen zijn concurrenten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon