Nieuwe modellen

Renault Twingo en Smart zorgen voor revolutie !

Sinds enkele weken in Renault met de campagne voor haar nieuwe Twingo gestart met enkele grappige en vernieuwende spots die aangeven dat “tijden veranderen”. Dat geldt meer dan ooit voor de kleine Renault want deze derde generatie werd in samenwerking met Daimler (Mercedes-Benz) ontwikkeld. Hij deelt onderhuids immers heel veel met de Smart Forfour.

| Gepubliceerd op 17 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

De Twingo blijft een compacte stadswagen en krijgt een design met ronde, charmante vormen die een knipoog zijn naar de eerste generatie. Het interieur kan je makkelijk personaliseren en biedt ruimte aan vier inzittenden. Deze derde generatie is meteen ook de eerste Twingo die met vijf deuren wordt geleverd. Het is wel jammer dat de verschuifbare achterbank verdwijnt. Anderzijds biedt de koffer een laadvolume van 188 liter, met neergeklapte achterbank stijgt het laadvermogen tot een stevige 980 liter. Zo presteert de Twingo vergelijkbaar met zijn concurrenten. Als je ook nog de stoel van de passagier vooraan neerklapt, kan je objecten tot 2,3 meter laden.

Omdat de Twingo het platform deelt met de Smart Forfour, werd de compacte Renault ook achterwielaangedreven. In één moeite verhuisde ook de motor van voor naar achter. Qua aandrijving voorziet Renault voorlopig slechts twee driecilindermotoren op benzine. Er is een 0.9 liter turbo met 90 pk en een atmosferische 1.0, goed voor 70 pk. Voorlopig worden die geleverd met een manuele vijfversnellingsbak maar in de komende maanden volgt een versie met gerobotiseerde automaat met dubbele koppeling. De basisversie van de Twingo betaal je 9.650 euro en is meteen beschikbaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat deze Twingo het succes van de eerste generatie zal evenaren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon