Renault Twingo en Smart zorgen voor revolutie !

Sinds enkele weken in Renault met de campagne voor haar nieuwe Twingo gestart met enkele grappige en vernieuwende spots die aangeven dat “tijden veranderen”. Dat geldt meer dan ooit voor de kleine Renault want deze derde generatie werd in samenwerking met Daimler (Mercedes-Benz) ontwikkeld. Hij deelt onderhuids immers heel veel met de Smart Forfour.

Gepubliceerd op 17 september 2014
Leestijd : 1 min

Partagez

Renault Twingo en Smart zorgen voor revolutie !

De Twingo blijft een compacte stadswagen en krijgt een design met ronde, charmante vormen die een knipoog zijn naar de eerste generatie. Het interieur kan je makkelijk personaliseren en biedt ruimte aan vier inzittenden. Deze derde generatie is meteen ook de eerste Twingo die met vijf deuren wordt geleverd. Het is wel jammer dat de verschuifbare achterbank verdwijnt. Anderzijds biedt de koffer een laadvolume van 188 liter, met neergeklapte achterbank stijgt het laadvermogen tot een stevige 980 liter. Zo presteert de Twingo vergelijkbaar met zijn concurrenten. Als je ook nog de stoel van de passagier vooraan neerklapt, kan je objecten tot 2,3 meter laden.

Omdat de Twingo het platform deelt met de Smart Forfour, werd de compacte Renault ook achterwielaangedreven. In één moeite verhuisde ook de motor van voor naar achter. Qua aandrijving voorziet Renault voorlopig slechts twee driecilindermotoren op benzine. Er is een 0.9 liter turbo met 90 pk en een atmosferische 1.0, goed voor 70 pk. Voorlopig worden die geleverd met een manuele vijfversnellingsbak maar in de komende maanden volgt een versie met gerobotiseerde automaat met dubbele koppeling. De basisversie van de Twingo betaal je 9.650 euro en is meteen beschikbaar.

Denkt u dat deze Twingo het succes van de eerste generatie zal evenaren ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar marketplace
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Renault voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Nieuwe modellen
De AC Ace is terug

Nog vóór de Cobra produceerde de Britse fabrikant AC van 1953 tot 1962 de Ace. Deze auto wordt opnieuw gemaakt, al zijn er wel een paar verschillen.

Deze week 2 min Maxime Hérion
Gocar newsletters
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.