Nieuwe modellen

Revolutie ten huize Lada !

Het merk Lada heeft bij ons geen al te beste reputatie en roept herinneringen op aan de “vierkantige” 2105 en aan de Samara. Als we er vandaag nog eentje tegenkomen, lijkt hij uit een andere eeuw te stammen en zien we slechts smalende blikken. In de toekomst moet dat veranderen want op het salon van Moskou toont Lada een nieuwe conceptwagen, de Vesta. Het gaat om een drievolume berlinemodel met een erg geslaagd design dat de vernieuwing van het merk moet inluiden.

| Gepubliceerd op 4 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

De vormtaal is van de hand van Steve Mattin, voormalig Volvo-designer. De designer heeft zich duidelijk laten inspireren door hedendaagse auto’s bij het uitwerken van de vormgeving. Kortom, de man in de straat zal verbaasd opkijken als hij verneemt dat de wagen die hij net zag voorbijrijden, een Lada is.

We zijn er ook van overtuigd dat deze Lada een bijzonder praktische auto zal zijn. Deze berline is erg groot met een totale lengte van 4,40 meter. De Vesta krijgt bovendien een gloednieuwe onderstel. Als we afgaan op de eerste officiële foto’s kunnen we slechts vaststellen dat ook de afwerking en de uitrusting er danig op is vooruitgegaan. In de conceptwagen zien we zelfs een multimediasysteem met aanraakscherm.

Advertentie – lees hieronder verder

Omdat Renault de belangrijkste aandeelhouder van Lada is, zal het ons ook niet verbazen dat we onder de motorkap een bekende en beproefde motor vinden. Er zijn overigens geruchten dat Lada dezelfde motoren krijgt als Dacia. De Lada Vesta zal in de loop van 2015 op de markt komen.

Valt u ook voor de charmes van deze Lada Vesta ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon