Smart Fortwo en Forfour: Officiële voorstelling!

Woensdag 17 juli 2014 is een mijlpaal voor Smart. In de loop van de avond stelden ze immers twee nieuwe modellen voor, de Fortwo en de Forfour. Beide auto’s zijn de vrucht van de samenwerking tussen Daimler en Renault.

Smart Fortwo en Forfour: Officiële voorstelling!

We weten al erg veel over de wagens want ze rusten alle twee op het nieuwste platform dat voor de jongste generatie Twingo werd ontwikkeld. Maar omdat beide merken een andere identiteit hebben, moest er qua design een voldoende groot verschil blijven.

De Smart behoudt bijvoorbeeld zijn veiligheidskooi. Je merkt het meteen aan de meer hoekige vormen. Je ziet bijvoorbeeld dat de motorkap vooraan bijna horizontaal ligt hoewel die vroeger duidelijk schuiner was. Ook het interieur oogt verfrissend en is vrij ruim. De totale lengte van de wagen bedraagt nu 2,7 meter en het autootje is 1,61 m breed. De Forfour sluit beter aan bij de Twingo en krijgt dus een veel “klassieker” design. Zowel in de Fortwo als in de Forfour vinden we nieuwe stoelen en een zeer verzorgde afwerking. We zien een knipoog naar de uittredende versie maar er zijn ook gemeenschappelijke componenten met de Twingo.

Qua motorisaties  voorziet men enkel driecilinder benzinemotoren die traditiegetrouw de achteras aandrijven. Er is een 0,9 l groot blok dat met 70 of 90 pk wordt geleverd. De basisversie is de 1.0, goed voor 60 pk. Later volgt er ook een elektrische variante en men werkt ook aan een sportieve Brabus-versie.

Vindt u deze Smart met een basisprijs van 10.000 euro aantrekkelijk ?