Nieuwe modellen

Tesla Semi: de teleurstelling

PepsiCo was het eerste bedrijf dat de Tesla Semi bestelde. Volgens zijn vicepresident ligt de autonomie van de elektrische vrachtwagen echter ver onder de cijfers die het bedrijf van Elon Musk aankondigde.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 3 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

We berichtten een paar dagen geleden al over het feit dat Tesla eindelijk zijn eerste Semi vrachtwagen heeft geleverd … met 3 jaar vertraging. De eerste klant, het bekende bedrijf PepsiCo, bestelde honderd voertuigen, onder meer voor zijn dochteronderneming Frito-Lay. Die laatste is gespecialiseerd in chips en van plan om de Tesla Semi te gebruiken voor ritten van 684 km, terwijl de aangekondigde autonomie precies 804 km is. Na zo’n afstand blijft slechts zo’n 20% van de batterijcapaciteit over, terwijl de laadtijd 35 tot 45 minuten bedraagt.

Tesla Semi avant

Advertentie – lees hieronder verder

Niet voor zwaar transport

Het probleem is dat de realiteit heel anders is dan de cijfers die Tesla bekendmaakte. Tegen Reuters zei Mike O’Connell, vicepresident van PepsiCo, dat de Semi echt afziet is als hij een zware lading frisdrank moet slepen. Dit verklaart waarom hij dit soort taken alleen over een afstand van ongeveer 161 kilometer zal uitvoeren!

Tesla Semi route

Forse investering

Dit is een teleurstelling als je weet dat PesiCo zware investeringen heeft gedaan voor deze vrachtwagens en de laadinfrastructuur (4 stations van 750 kW) op zijn locaties in Modesto en Sacramento. Om ze af te schrijven, is het bedrijf van plan ze zeven jaar te laten rijden en elk een miljoen km te laten afleggen. Eén ding is zeker: de Semi-bestuurders zullen eerst moeten leren hoe ze hun elektrisch voertuigen correct gebruiken om ze zo min mogelijk te laten verbruiken, zodat de exacte autonomie van de Tesla-vrachtwagen eindelijk bekend wordt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon