Nieuwe modellen

Verjongingskuur voor de Touareg!

Onlangs stelde Volkswagen op het autosalon in Peking zijn nieuwe Touareg voor.In feite kreeg de huidige generatie een facelift.Concreet komt het erop neer dat Volkswagen de voor- en achterkant wat dynamischer heeft gemaakt.Vooraan zie je grotere lichten, een radiatorrooster en voorbumper die werden opgeluisterd met meer chroom en een hertekende luchthapper onderaan.Achteraan merkt het geoefende oog een nieuwe diffusor, andere uitlaten en tot slot ook mistlichten met ledlampen.De constructeur voorziet voor deze nieuwe look ook andere lakkleuren, gloednieuwe velgen tot 21 inch en nieuwe kleurschakeringen voor het interieur.Binnen valt vooral het instrumentenpaneel op, dat bovenaan breder is geworden. We zien ook extra chroomaccenten, gewijzigde knoppen en een bediening met witte in plaats van rode verlichting.

Geschreven door | 05/05/2014

In deze Touareg zijn de liefhebbers van geavanceerde opties in de zevende hemel.Er kan immers gekozen worden voor een infotainmentsysteem met internetverbinding.De toegang tot online mobiele diensten en functies van Google wordt dus werkelijkheid.Deze SUV kan ook uitgerust worden met Area View, een cameragebaseerd omgevingsobservatiesysteem.

Het merk staat ook klaar met een nieuw gamma motoren:twee 3.0 V6 TDI (204 pk en 258 pk), een 3.0 V8 TDI (340 pk) en een hybride aandrijving (380 pk).Alle motoren voldoen voortaan aan de Euro 6-normen. Over de automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving valt niets nieuws te vermelden.De Touareg komt deze zomer naar de showrooms.

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook