Nieuwe modellen

Volkswagen Golf VIII : Eerste onthullingen

De website van het Duitse magazine Auto Bild, dat steeds op zoek is naar nieuws heet van de naald, gaat in op de achtste generatie van Golf. Volgens deze website kondigt die generatie zich weliswaar niet voor 2017-2018 aan, maar is de ontwikkeling ervan al volop aan de gang.

| Gepubliceerd op 19 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Wat de stijl betreft zou de Golf VIII komaf maken met de zachte, geruisloze evolutie van het model. Afgaande op de fotomontage van Auto Bild ziet deze Golf er dynamischer dan ooit uit. Naar alle waarschijnlijkheid valt hij breder en lager uit dan zijn voorganger en is de afstand tussen de wielen groter. Daaruit kan worden afgeleid dat deze VW binnenin ruimer zal zijn dan de huidige generatie.

Volgens geruchten zou deze achtste generatie ook een onuitgegeven type op de markt brengen, namelijke een vierdeurs-coupé, die zijn inspiratie gaat zoeken bij de huidige Mercedez Benz CLA. De discussies over dit model in het hoofdkwartier van VW in Wolfsburg zouden geanimeerd verlopen, omdat de positionering van een dergelijk model in het gamma moeilijk te bepalen is. Wat vreemd, als je weet dat de introductie van de Passat CC vrij vlot gebeurde. Maar goed…

Advertentie – lees hieronder verder

Vanuit technisch oogpunt is de kans groot dat de Golf VIII meer gebruik zal maken van aluminium. Voor de aandrijving ten slotte zou de constructeur logischerwijs nieuwe drie-cilindermotoren voorstellen (1.4 TDI 110 PK en 1.0 TSI 110 PK) en zijn bestaande motoren enigszins verbouwen. De elektrische en hybride herlaadbare uitvoeringen zouden al kunnen profiteren van de compactere batterijen en hun grotere autonomie.

Bent u klaar om de bestelbon voor deze Golf van de toekomst te ondertekenen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon