Volkswagen Tiguan: Variatie op een thema

Bij Nissan kan men zich stilaan zorgen beginnen maken want in 2015 zal Volkswagen op het salon van Frankfurt de tweede generatie Tiguan tonen. Met die compacte SUV wil VW vooral de Qashqai het vuur aan de schenen leggen.

Volkswagen Tiguan: Variatie op een thema

Volgens de gespecialiseerde pers heeft de constructeur uit Wolfsburg immers veel meer in petto dan één enkel model. De nieuwe Tiguan zou veeleer een gamma producten worden met drie verschillende modellen. Zo denkt men aan een versie die nauw aanleunt bij het actuele model met een wielbasis van om en bij de 2.605 mm. Er zou ook een verlengde variante komen die plaats biedt aan 7 inzittenden en er zou een meer sportief gelijnde SUV volgen naar analogie met de Range Rover Evoque.

Ook deze Tiguan-familie rust op het modulaire MQB-platform dat ook voor tal van andere VW-producten wordt gebruikt. Precies door die aanpak kan de constructeur zo’n breed gamma aanbieden. VW zorgt eveneens voor een ruim gamma motoren en er is een optie tussen tweewielaandrijving  en 4Motion-vierwielaandrijving. Naast de conventionele motorisaties volgt ook een plug-in hybrid.

Dezelfde media stellen dat de 7-zitterversie van deze Tiguan al in januari 2016 op het salon van Detroit zal worden getoond. Hij zou dan ook eerst in de Verenigde Staten worden gecommercialiseerd. Later volgt ook het Midden-Oosten, China en in laatste fase Europa. Over de sportieve afgeleide die zich inspireert op de Evoque is vandaag nog niets bekend. Nog een beetje geduld …

Lijkt dit bredere SUV-gamma u een interessante optie ?