Nieuwe modellen

Wat voert de Civic 2015 in zijn schild ?

Op de Mondial de l’Automobile zal Honda de facelift tonen van de Civic die ze amper drie jaar geleden hebben gelanceerd. Toegegeven, de facelift heeft niet al te veel om het lijf en is vooral een esthetische update maar he is voor de constructeur ook een uitgelezen kans om enkele sportievere modellen te tonen in afwachting van de gespierde Type-R variante.

| Gepubliceerd op 26 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Honda voorziet in de facelift nieuwe koplampen die voorzien worden van dagrijlichten, er komen aangepaste bumpers en langs de flanken van de wagen komen andere schorten. Verder zien we een klein dakspoilertje en ook de achterlichten maken gebruik van leds. Achteraan wordt meteen ook een kleine diffuser voorzien.

Binnenin blijven de veranderingen beperkt. Je merkt het verschil aan enkele likjes chroom en ook voor de stoffen zetelbekleding gebruikt men nieuwe stoffen. Honda lanceert meteen ook haar nieuwe multimediasysteem Honda Connect dat op nieuwe Android-software zal draaien. Door de brandstoftank onder de vloer te monteren, stijgt het volume van de kofferruimte naar 477 liter.

Advertentie – lees hieronder verder

Honda kondigt voorlopig geen nieuwe motoren aan. Wat we wel weten is dat er een aantal nieuwe veiligheidssystemen komen zoals noodremhulp en de “Sport”-versie zal enkel nog worden geleverd met de 1.8 liter grote benzinemotor van 142 pk of met de viercilinder dieselmotor (1.6 i-DTEC van 120 pk). Deze aangepaste Civic zal in België al in de lente bij de dealers staan.

Wat vindt u van deze veranderingen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon