Nieuwe technologie

Ontdek de virtual cockpit van Audi

Hoewel de meeste details van een nieuw model nog voor de lancering worden bekendgemaakt, zijn er nog steeds manieren om de interesse van potentiële klanten te wekken. Audi toont andermaal hoe dat kan. De constructeur maakte immers een korte video waarin alle mogelijkheden van de Audi Virtual Cockpit die in de nieuwe generatie A4 zit, worden getoond.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 26 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het gaat uiteraard om de digitale tellerpartij die ook in andere recente Audi-producten (TT en Q7) werd geïntegreerd. De unit werd ontwikkeld in samenwerking met Nvidia en is gebaseerd op een LCD-scherm met ledtechnologie. Het meet 12,3 inch en haalt een resolutie van 1.440 x 550 pixels wat zorgt voor scherpe beelden.

Op het beeld worden de meters geprojecteerd, maar ook de data van de boordcomputer en de digitale kaarten van de navigatie worden afgebeeld. Het grote voordeel is dat de bestuurder de kaart vlak voor zijn neus krijgt. Volgens de constructeur is dit veel handiger omdat je niet langer naar een centraal opgesteld scherm moet kijken om de navigatie te volgen. In deze video geeft Audi ook aan dat de gebruiker het scherm zelf kan configureren.

Advertentie – lees hieronder verder

De Audi A4 zal vanaf de lancering beschikbaar zijn als berline en als break (Avant). De constructeur voorziet een gamma TDI dieselmotoren met een vermogen van 150 tot 272 pk. Benzinerijders gebruiken TFSI-motoren die 150 tot 252 pk sterk zijn.

Vindt u deze virtuele cockpit een belangrijke innovatie ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon