Spionfoto's

Porsche Cayenne: Opwaardering aangekondigd!

Met de komst van de compacte SUV Macan vroegen de liefhebbers van de Cayenne zich waarschijnlijk af wat er met de eerste sportieve SUV van de fabrikant zou gebeuren. Ze mogen op beide oren slapen! Op de Mondial de l'automobile van Parijs zal Porsche in oktober een herwerkte en verbeterde versie van de Cayenne voorstellen.

| Gepubliceerd op 10 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Op esthetisch vlak zijn de aanpassingen miniem. Volgens de eerste foto's van de gecamoufleerde prototypes lijkt het alsof Porsche de bestverkopende wagen van het gamma uitgerust heeft met nieuwe buitenspiegels, een hertekende bumper vooraan en lichtblokken. De aanpassingen achteraan blijken ook onopvallend te zijn, zo werd de bumper hertekend, de reflectoren verplaatst en de lichten minimaal herwerkt.

Onder de motorkap zijn de veranderingen groter. Volgens de geruchten wilden de motorbouwers zowel de prestaties als het verbruik van de wagen verbeteren.

Advertentie – lees hieronder verder

Nog altijd volgens die bron zouden de atmosferische V6 en V8 vervangen worden door twee V6 met turbocompressor: een 3.0 van 340 pk en een 3.6 van 400 pk; de blokken werden ontleend van de Macan. Enkel de V8 van de GTS-versie zou behouden blijven. Vervolgens stijgt het vermogen van de V8 in de versie Turbo en Turbo S naar 520 en 570 pk.   Voor de benzineliefhebbers wordt het gamma aangevuld met een herlaadbare hybride die een drukgevoede 3.0-V6  van 333 pk linkt met een elektrische motor van 95 pk. Op het vlak van dieselmotoren zou de 3.0-V6 minimaal 270 pk moeten ontwikkelen, terwijl de 4.1-V8 zijn huidige configuratie zou behouden.

Laat de nieuwe Cayenne u nog steeds dromen?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon