Tuning

“Deze GR Yaris maakt compleet gehakt van een Civic Type R”

Tuner DTE heeft de al heel erg snelle Toyota GR Yaris naar de fitness gestuurd en het resultaat mag er wezen.

Geschreven door Joris Bosseloo | 20/01/2021

Dat de toyota GR Yaris een extreem leuk bakje is, hebben we al aan den lijve kunnen ondervinden. Maar hij zou nog leuker – of tenminste heftiger – zijn als het vermogen van zijn kleine driecilindermotor nog wat verder wordt opgevoerd. Da’s exact wat de Duitste tuner DTE heeft gedaan. Het resultaat zou “compleet gehakt maken van de Civic Type R”, wat alles behalve een belachelijke Honda is.

Laatgenoemde beschikt over 320 pk en 400 Nm koppel, maar uit eerdere tests (door journalisten, zie video onder dit artikel) is al gebleken dat de GR Yaris in zijn standaardtrim (met 268 pk en 370 Nm) sneller uit de voeten is dan de Honda. Als het maximale koppel van de Toyota wordt opgeschroefd tot 306 pk en 398 Nm, weet je al helemaal hoe laat het is…

Advertentie

Ander goed nieuws is dat DTE een mogelijke verbruiksvermindering van 15% aankondigt. De tuner biedt trouwens ook een “PedalBox” aan, wat de bediening van het gaspedaal directer zou doen verlopen.

Meer vraag dan aanbod

Onlangs raakte nog bekend dat Toyota de vraag naar de GR Yaris niet meer kan bijhouden, met als resultaat dat er gespeculeerd wordt op dit kleine scheurijzer.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook