Actualiteit

Volkswagen komt met Dacia-concurrent

Dacia is in verschillende landen erg succesvol. Het zat er aan te komen dat deze low-cost strategie vroeg of laat ook een andere grote autogroep zou inspireren, bijvoorbeeld Volkswagen. Volkswagen heeft vandaag nog geen concrete data om een dergelijk product te lanceren. Martin Winterkorn, directeur van de Volkswagen groep, gaf in Genève wel te kennen dat het ogenblik nabij is.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

We weten nu al dat dit toekomstige model een VW-embleem zal dragen en dat hij qua concept en design nagenoeg klaar is. Hij zal technologie en onderdelen van diverse oudere modellen uit de groep gebruiken. Met een prijskaartje tussen de 6.000 en de 7.000 euro is hij ook bijzonder scherp geprijsd. Op dit ogenblik zijn de ingenieurs nog op zoek naar een manier om de productiekosten van de wagen zo laag mogelijk te houden. Enkel zo kan het project rendabel zijn.

Een piste die we vaak horen terugkomen in de verschillende informele gesprekken, is dat deze toekomstige VW mogelijk door FAW of SAIC zal worden geassembleerd. Dit zijn twee partners van de Volkswagen groep in China. Deze piste lijkt niet eens onlogisch want deze wagen is vooral voor deze markt bedoeld.

Advertentie – lees hieronder verder

Los daarvan is Volkswagen ook van plan om deze producten op andere markten zoals Rusland of India te commercialiseren. Het is niet eens onwaarschijnlijk dat de groep deze wagen ook in Europa aan de man wil brengen. In de wandelgangen wordt immers gefluisterd dat er drie modellen in de pipeline zitten. Het low-cost gamma zou bestaan uit een drievolume berlinemodel, een break en een MPV.

Zou u een low-cost Volkswagen durven kopen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon