Automarkt

Dit zijn de betrouwbaarste auto’s

Het Engelse WhatCar deed weer een onderzoek bij ruim 25.000 automobilisten om na te gaan wat de betrouwbaarste merken op dit moment zijn. Lexus en moedermerk Toyota kwamen er met glans als winnaars uit. Opvallend is dat de top 10 maar liefst acht Aziatische merken telt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 12 okt. 2022 | Leestijd: 4 min

Een betrouwbaarheidsonderzoek in de autosector is zeer handig en zelfs cruciaal voor wie een nieuwe of een tweedehandswagen wil kopen. Het geeft immers op een vrij objectieve manier weer welke merken en modellen het minst met pannes of defecten krijgen af te rekenen en wat de meeste voorkomende mankementen en euvels zijn.

Een referentie op dit vlak is het Engelse WhatCar, dat zulke onderzoeken al geruime tijd uitvoert en daarbij ook informatie inwint bij voldoende grote gebruikersgroepen om accidentele defecten of statistische afwijkingen zo goed als uit te sluiten.

Advertentie – lees hieronder verder

We overlopen de top 10 van het recentste betrouwbaarheidsonderzoek van WhatCar waarin 25.000 Britse automobilisten hun bevindingen gaven.

1. Lexus : 98,4 %.

Lexus scoorde weer bijzonder goed in dit onderzoek. Alle modellen behaalden meer dan 96 procent en vier van de vijf daarvan zaten in de top 3 van hun klasse. Volgens de Britten zijn er geen onbetrouwbare modellen bij Lexus. De hoogste scores in het gamma werden behaald door de CT200h en de IS.

2. Toyota : 97,2%.

Les marques asiatiques obtiennent un score particulièrement élevé dans l’enquête de fiabilité WhatCar.

Ook moederbedrijf Toyota haalt een zeer hoge betrouwbaarheidsscore en bezet ook nog eens drie eerste plaatsen in verschillende klassen met de Aygo, de Auris Hybrid en de RAV4.

3. Mini : 97,0 %.

Les marques asiatiques obtiennent un score particulièrement élevé dans l’enquête de fiabilité WhatCar.

Mini presteert de laatste jaren steeds beter en behaalt met de Cabriolet zelfs een score van 100%. Beter kan natuurlijk niet!

4. Mitsubishi: 97,0%

Ondanks het beperkte gamma in Europa blijft Mitsubishi zeer degelijke kwaliteit verzekeren. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de Eclipse Cross 100% haalde in zijn klasse.

5. Suzuki: 95,8%

Nog een Japans merk van voortreffelijke kwaliteit volgens de Britse automobilisten is Suzuki. Zo haalden de Swift 98,0% en de Vitara 96,4%.

5. Hyundai: 95,8%

De Koreaanse constructeur levert al jaren wagens van oerdegelijke kwaliteit af en dat wordt nog eens bevestigd door WhatCar. Dit keer kreeg de Hyundai Tucson Hybrid een topscore van 100%.

7. Kia: 95,5%

Zustermerk Kia staat vrijwel op hetzelfde niveau met eveneens een maximale score van 100% voor de Soul.

8. Mazda: 95,2%

Mazda blijft zich manifesteren als betrouwbaar merk, met als uitblinker in dit onderzoek de CX-3 die met een score van 99,1% werd bedacht.

9. MG: 95,0%

MG is tegenwoordig een Chinees automerk dat toch wel een sterk debuut maakt op de Europese markt met zijn nieuw gamma. Zo haalt de ZS EV een score van 95,5%, wat goed is voor een tweede plaats bij de elektrische auto’s in dit onderzoek.

10. Dacia: 94,4%

Het Roemeense budgetmerk van Renault biedt topkwaliteit voor een zacht prijsje. Dat zoiets meer is dan enkel een marketingslogan blijkt ook uit de behoorlijke scores van de modellen van Dacia, die zich prima handhaven tussen de merken met meer faam in hun klassen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon